Намаляване на шума във FESTO

Излагането на шум може да породи множество рискове за здравето и безопасността на работното място, като въздейства негативно на целия организъм на служителите - нервната система, сърдечно-съдовата система, допринася за оплаквания като главоболие, невротизъм, шум в ушите, световъртеж, безпокойство, нарушения на съня и т.н.

Поради тази причина, екипът на DECIBEL беше потърсен от компания FESTO в гр. София - световен лидер в производство на електромагнитни датчици за пневматични цилиндри, за да даде предложение за понижаване на звуковото ниво около тестова установка за 100 часови изпитания на компоненти. Високите нива на шум, влияеха негативно и на работния процес, чрез намаляване на концентрацията на служителите.

За да предложим най-доброто решение на клиента, първо беше необходимо да бъде определено звуковото ниво и честотната характеристика на тестовата установка. За целта са извършени измервания от инженер-акустик на DECIBEL.

Определено беше общо звуково ниво от
Leq=83.5dс пикова стойност на 80Hz, което значително надвишава препоръчителните звукови норми за работа.

Едно от изискванията към решението беше, то да бъде лесно демонтируемо и леко за пренасяне. За да бъде изпълнено това условие , инженерите от DECIBEL предложиха изработка на звукоизолационен бокс с разглобяеми и отварящи се панели и профили.

Едно от предизвикателствата пред които се изправи нашият екип, беше невъзможността машината да бъде изцяло затворена, поради факта, че за нуждите на тестера трябваше да се осигури достъп до външен въздух. Решихме този проблем, като поставихме машината на EP падове.

Беше постигнат резултат, от който клиентите и служителите на компанията останаха изключително впечатлени и доволни. След този успех FESTO ни запознаха и ни възложиха други предизвикателства свързани с акустичната среда в завода.

Ако искате да гарантирате спокойна и здравословна работна среда на служителите си, както и по-ефективен работен процес, значи е дошло време и вие да помислите за звукоизолация във вашето производство. Свържете се с нас, за да ви предложим най-доброто решение, създадено специално за вашите нужди.

Галерия

Свързани продукти

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.