Звукоизолация и акустика за
Индустриални помещения

 

Завишените нива на шум водят до повишаване на отделенято на хормона кортизол- хормон на “стреса”, което е естествена защитна реакция на организма. При продължително и системно поддържане на висок кортизол, човешкия организъм е склонен към увеличаване не нивата на кръвно налягане, учестен пулс и сърдечна аритмия, проблеми с дишането и диабет. 

Високите звукови нива водят и до повишено ползване на болнични, изплащане на “вредни” и периодично закупуване на големи количества консумативи като лични предпазни стредства (шлемофони, тапи за уши).

Високите нива на шум в индустрията, носят със себе си и сериозни финансови разходи за предприятията. При работа на шумни места над 85 dB, концентрацията на работещите спада с над 60% и се повишава вероятността от грешки и брак на стоките/ услугите.  

Това е и една от основните икономически причини, да се използват пасивни звукоизолационни системи за намаляване на шума. 

Екипа на DECIBEL има собствено разработена методология за оценка на ефективността на инвестицията в звукопонижаващи системи, която отчита периода на възвръщаемост на  направената в шумопонижаване инвестиция. В приложения файл можете да разгледате подобна методология приложена за завода на Grundfoss в Република Сърбия.

Също толкова иновативен е и подхода на DECIBEL при проектиране и изпълнение на специалната шумоизолираща кабина на DECIBEL, която е напълно или частично демонтируема и позволява много лесен и бърз достъп до всички работни повърхнини на звукоизолираното съоръжение. 

Звукопонижаващите решения и системи на DECIBEL достигат до над 65dB обща шумова редукция.

Свързани продукти

Подобни проекти

Консултанти

Инж. Биляна Маринова
Старши инженер проекти @ DECIBEL
Инж. Мартина Тодорова
Инженер Проекти @ DECIBEL
Инж. Райно Наумов
Главен инженер @ DECIBEL
Инж. Дейвид Христов
Пред- продажбен инженер @ DECIBEL
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.