Звукоизолация и акустика в
превозни средства

Звукоизолацията и акустичното третиране се прилагат в автомобили, автобуси и камиони, морски превозни средства, въздухоплавателни средства и железопътен транспорт. Целта на звукоизолацията на превозните средства може да е повишаване на комфорта, влизане в норми или специфични изисквания към превозни средства, използвани като “работни”.

DECIBEL има опит в обезшумяването на специализирани превозни средства, железопътни и морски такива. Предизвикателството в тази инженерна задача се състои в проектирането едновременно леки, но високоефективни системи- с цел минимално увеличаване на теглото на превозното средство и постигане на оптимален ефект в същото време. Звукоизолационните системи  в превозните средства трябва да са съобразени и със съответните класове на негоримост и зададени стандарти за всеки един вид- наземен, морски или въздушен.

Нивата на звукоизолиране зависят от конкретните задания. Ние от DECIBEL сме  постигали до 42 dB звукоизолация на влекач с дизел генератор за електричество,  използван в киноиндустрията. 

 

Свързани продукти

Подобни проекти

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.