Акустично третиране на звукозаписно студио David Gresham

David Gresham Records е една от водещите независими звукозаписни компании в Южна Африка.  През последните 43 години звукозаписната компания е продуцирала и издала много местни и международни изпълнители- Nickelback, Aaliyah, Kylie Minogue, Prime Circle, Depeche Mode, Janet Jackson и Jesse Clegg.

Ръководството на студиото се обърна към DECIBEL AFRICA относно акустично третиране на двете им помещения за звукомонтаж и зоната за запис.  След извършване на предварителни симулации и проектиране на дизайна, DECIBEL AFRICA е назначена със задачата да осигури цялостна модернизация на съоръжението, с цел подобряване на акустичната среда и естетиката.

Различни елементи, включени в проекта:

Подмяна на съществуващ таван с акустични таванни панели

 Подмяна на съществуващите завеси с акустични завеси

 Третиране на стените с текстилни и дървени перфорирани акустични панели

 Инсталиране на ламиниран паркет и двойна студийна врата за вокалната кабина със звукоизолираща мембрана

 

Имаше две основни цели: ефективна акустична трансформация и свеждане до минимум на нарушаването на работния процес.  Трябваше да изгладим кривата на реверберация и да постигнем чиста и суха среда, където целият спектър от честоти се чува.

 

 Различните елементи на инсталацията бяха комбинирани заедно, за да се гарантира, че всички повърхности са акустично обработени, което позволява на продуцентите и музикантите да работят в по -приятна и ефективна среда.

 

 Използвахме комбинация от тъкани и дървени акустични стенни панели, за да се допълват взаимно, поради променливата скорост на абсорбция от средни до високи честоти.

 

 Горди сме да съобщим, че този проект вече е успешно завършен и клиентът изрази удовлетворението си с референтно писмо.-> https://www.decibel.bg/references/

 

 Ако искате да научите повече за акустичните и звукоизолационните решения на DECIBEL, свържете се с нас на https://www.decibel.bg 

Галерия

Свързани продукти

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.