Перфориран акустичен панел - Acer

Предназначение и описание

Acer Panel е акустична облицовка за постигане на оптимално звукопоглъщане в диапазона на средните честоти (300 – 600 Hz).

Геометричните форми, използвани при дизайна на панела, са в оптимална пропорция съгласно класическата формулировка, изведена още от времето на гениалния Леонардо Да Винчи – т.нар. златно сечение, при което човешкият мозък възприема максимално хармонично геометрични форми в съотношение 1:1.66. Ръководени от този „златен принцип” Децибел създадоха визията на Acer Panel.

За да бъде комбинирана визията с акустичната ефективност, са проведени множество симулации и измервания за постигане на описаните в графиката на звукопоглъщане оптимални резултати. Местоположението, дълбочината и дължината на отворите,  видът на материала на финишната плоскост, клетъчната структура на порьозния материал, общата дебелина на панела, както и много други параметри са плод на задълбочени изследвания и експерименти.

 

 

Приложение и монтаж

Acer Panel е предназначен за приложения най-вече в офис пространства, магазини и заведения. Възможността да бъдат променяни отворите на перфорацията със стъпка от 0.1 мм го прави приложим и за специфични проекти, каквито са изискванията към концертни зали, звукозаписни студиа и домашни кина, където се търси фина настройка на звука. Елегантният му дизайн създава изключителни визуални ефекти върху стените, на които е монтиран.

Acer Panel е подходящ за употреба в помещения на закрито.

Акустичните перфорирани панели могат да се монтират както по стените, така и по тавана на помещението. 

При монтаж на панела, чрез директно лепене е необходимо предварително почистване на стената с влажна кърпа. Лепилото за монтажа е полиуретаново монтажно лепило, налично за поръчки от DECIBEL.

DECIBEL предлага и специална монтажна система прикрепена към гърба на панела, която улеснява монтажа и спестява от времето за съхнене.

За монтажа не се изискват специфични умения. Подробни инструкции за монтаж, можете да свалите от тук: Perforated acoustic panels_Instalaltion_guide.pdf

За да поръчате и разгледате цените натиснете ТУК

 

Коефициент на звукопоглъщане

Техническа информация

Материал MDF с естествен фурнир; технически полиуретан
Цвят Бял мат или Естествен дъбов фурнир
Размери 50 сm. X 50 cm.
Дебелина 5.7 cm.
Тегло 2,14 кг. на панел
Перфорация 10.00 %
Монтаж стени и тавани; директно лепене или окачваща система

Галерия