Яйцевидна пирамида

Предназначение и описание

Яйцевидната пирамида е акустичен панел, притежаващ много добри звукопоглъщащи свойства, благодарение на отворената си клетъчна структура и специфична геометрия. Използва се за акустична обработка предимно в звукозаписни студиа, дискотеки, барове, домашно кино, помещения с шумни машини, автомобили и други, където е необходимо намаляване на "ехтенето" или максимално звукопоглъщане с цел направа на вокални или инструментални записи. Формите, използвани при дизайна на яйцевидната пирамида са създадени, с цел търсене на уникален дизайн и добра функционалност, като не позволяват на звуковата вълна да се разпространи.

Акустичния панел показва добри резултати в средните и високите честоти (500 – 2000 Hz).

Приложение и монтаж

Яйцевидната пирамида е предназначена най-вече за звукозаписни студиа, домашни кина, барове, дискотеки, помещения с шумни машини и автомобили. Материалът не е подходящ за звукоизолирането (не спира преминаването на звука от стая в стая) на помещения, а се използва за елиминиране на кънтенето в помещенията.
При монтаж на панела, чрез директно лепене на стени или тавани е необходимо предварително почистване на стената с влажна кърпа. Монтира се чрез полиуретаново лепило, което може да поръчате от DECIBEL ТУК.

За да поръчате Яйцевидна пирамида, натиснете ТУК.

Коефициент на звукопоглъщане

Техническа информация

Материал полиуретанова пяна
Плътност 35 kg./m3 (ISO 845)
Цвят сиво
Размери на един лист 100 х 200 cm
Дебелина на пирамидата 3.5 cm
Тегло 2450 gr./ лист