Антивибрационен пружинен тампон Vibro AMR

Предназначение и описание

Vibro AMR e антивибрационен пружинен тампон, проектиран специално за машини с относително малко собствено тегло (60-600 кг). Антивибрационният пружинен тампон Vibro AMR осигурява стабилност на машината, както във вертикална, така и в хоризонтална посока и се прилага при машини, генериращи нискочестотни вибрации.

Всички метални части на Vibro AMR са оразмерени за статични и динамични натоварвания и са произведени от високоякостно поцинкована стомана.

Под основата на Vibro AMR е поставена полимерна гумена подложка с цел повишаване на виброизолационните свойства на пружинения тампон при вторични, средни и високочестотни вибрации. За да се предотврати предаването на вибрации по хоризонталните ограничители, те са покрити с високоефективен гумен полимер.

Основното предимство на виброизолационния пружинен тампон Vibro AMR пред модел като Vibro AM, е че той осигурява ограничено преместване в хоризонтална посока, което може да бъде вследствие на сеизмични или ветрови хоризонтални сили.

Приложение и монтаж

В зависимост от теглото на машините се препоръчва използването на някои от следните модели Vibro AMR:

AMR(20) се използва за машини с натоварване на стъпка от 15 до 20 кг.; АМR(50) за машини с натоварване на стъпка от 20 до 50 кг.; AMR(100) за машини с натоварване на стъпка от 40 до 100 кг; AMR(150) за машини с натоварване на стъпка от 80 до 150 кг.

Антивибрационният пружинен тампон се използва за машини, които генерират нискочестотни вибрации (около 400 RPM), като въздушни компресори, двигатели с два цикъла, водни колектори, климатични камери и други.

Деформацията при максимално натоварване на пружината е 25 мм, а собствената честота при максимално натоварване е 3 Hz.

За да поръчате и разгледате цените на различните видове натиснете  VIBRO ΑMR.20, VIBRO ΑMR.50VIBRO ΑMR.100 или VIBRO ΑMR.150.

 

За повече информация относно продукта, моля свържете се с нас на sales@decibel.bg.

Степен на натоварване на Vibro AMR

Вид Минимално натоварване (кг) Максимално натоварване (кг)
Vibro AMR 20 15 кг 20 кг
Vibro AMR 50 20 кг 50 кг
Vibro AMR 100 40 кг 100 кг
Vibro AMR 150 80 кг 150 кг

Галерия