Ekokit System - висок клас шумоизолация

1. Перфорирана поцинкова ламарина 0.75 mm
2. Стъклено-минерален филц с акустичен воал 25 mm
3. Тънка звукоизолационна мембрана 2.5 mm
4. Минерална вата DECIBEL 40 mm
5. Плътна ламарина 0.6 mm

Предназначение и описание

Ekokit System е звукоизолационно и звукопоглъщащо решение, при изграждането на шумоизолирани кабини, офиси, складове и други помещения, където е необходим акустичен комфорт. Съчетанието от няколко звукоизолационни продукта с различна плътност и еластичност, използвани в системата, гарантира постигане на максимално високи шумопонижаващи резултати.

Системата се състои от стъклено – минерален флиц с акустичен воал, вискоеластична мембрана и минерална вата. Корпусът на звукоизолационната система е перфорирана поцинкова ламарина (процент на отворената площ: 35%). Вида на перфорацията е специално подбран, така че да осигури оптимален коефициент на звукопоглъщане в средни и високи честоти (6 различни диаметри на отвора). За гръб на Ekokit System е използвана поцинкована, плътна, боядисана ламарина. Общата дебелина на Ekokit System e 66 мм. 

Приложение и монтаж

Акустичен и шумоизолиращ панел Ekokit 300 може да се използва за направата на:

Звукоизолационни и звукопоглъщащи кабини и прегради

Звукоизолирани стени за офиси, складове и работилници

Шумоизолация на стени и тавани в жилищни и офис помещения

Леката, но здрава стомана, от която е произведен Ekokit System, прави по-лесен начина на обработка и монтаж на продукта.

С помощта на Ekokit System се изграждат шумоизолирани кабини, като системата се монтира с помощта на ъглови алуминиеви профили за вече направена конструкция, за да се изгради звукоизолиращи стени и тавани.

Правилният монтаж и спазване на последователността от стъпките за изпълнение е от съществено значение за достигане на пълния потенциал на системата. Препоръчително е монтажът на тази система да се изпълни от специалист-монтажник на звукоизолационни и акустични системи. 

DECIBEL предлага услугата монтаж на системата. За повече информация относно продукта, моля свържете се с нас на sales@decibel.bg.

Технически параметри

Дебелина на системата 66 мм
Размери 3000 x 300 мм
Тегло 25 кг/м2
Цвят Бял и слонова кост
Коефициент на съпротивление на въздухопреминаване на стъклено-минералния филц 36 163 Ray/m
Обемно тегло на вискоеластичната мембрана 2 000 м3
Обемно тегло на минерална вата DECIBEL 50 кг/м3
Коефициент на съпротивление на въздухопреминаване на минералната вата DECIBEL 19 571Ray/m

Галерия