ПИШЕТЕ НИ

ПИШЕТЕ НИ

Ще се радваме да се свържем с Вас! Изпратете ни съобщение и един от нашите представители ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

(Моля, попълнете полетата отбелязани със *.)

Как предпочитате да се свържем с Вас?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Начало
  2. »
  3. За нас
  4. »
  5. Новини
  6. »
  7. Патентовахме първият в света 100% био разградим материал за шумо и топло изолация

Патентовахме първият в света 100% био разградим материал за шумо и топло изолация

Патентовахме първият в света 100% био разградим материал за шумо и топло изолация
02.06.2022

На 2 Юни 2022г. DECIBEL получи дългоочаквана новина, че заявката за патент върху най-устойчивия изолационен материал, патентован някога е приета. Новата интелектуална собственост е в резултат на 3 годишни експерименти, изследвания, тестове и подготовка за входиране на патента.

Според информация от фирмата, потвърдена и в патентните книжа, става дума за революционен материал във формата на панел, изработен от 100% екологични суровини, които освен, че са 100% разградими имат свойството да обогатяват почвата, когато бъдат изхвърлени в нея.  

Основните характеристики на материала са неговата добра топлоизолация, шумоизолация и шумопоглъщане, въздухо и паропропускливост, анти- фунгицидност, хигроскопичност и твърдост. Топлоизолационните му характеристики са сравними с тези на стиропора, шумоизолационните му са сравними с тези на дебелите предстенни обшивки, паропропускливостта му е като на каменна вата, не е хигроскопичен за разлика от повечето изолационни материали и е нечуплив, което го прави лесен за монтаж без нуждата от конструкция.

От компанията заявиха, че монтажа му ще се осъществява чрез директно лепене на екстериорни и интериорни стени и тавани, както и като подподова изолация. Модификациите на материала ще включват готови цветове, както и възможност да се боядисва или финишира с мазилка.

Засега компанията запазва в тайна размерите и цената на материала, както и неговото име, но потвърждава, че мостри от него са изпратени за тестове и оценка при водещи канадски, немски и австрийски експерти, които са дали отлични оценки и са потвърдили изключителните свойства на материала, както и липсата на конкурент на новото откритие.

Все още от DECIBEL не разкриват суровините, които ще използват за производството, но подчертават, че повечето от тях се набавят в България и са 100% възобновяеми.

DECIBEL LTD. - Децибел ООД /офис и шоурум/
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.