Ударна шумоизолация в Букурещ

Един от най-често срещаните проблеми с шума в жилищния сектор идва от ударния шум, генериран над апартамента на обитателя. Ударният шум възниква, когато един обект се удари в друг обект, което генерира звук, който се движи през сградата. Често срещан пример за ударен шум са стъпките по пода на съседа от горния етаж. В сравнение с въздушния шум, като реч или музика, който се предава по въздуха, ударният шум е много по-сложен за изолиране, тъй като той вибрира през тавана и стените на апартамента под източника на шум.

DECIBEL беше потърсен с молба за звукоизолиране на спалня от шума, генериран от съседите от горния етаж в Букурещ, Румъния. Шумът беше свързан с постоянно викане, хлопане на врати, хвърляне на предмети по пода и т. н. Шумът беше толкова непоносим, ​​че клиентът обмисляше да продаде апартамента и да се изнесе.

Очевидно беше, че типичните звукоизолационни материали няма да са подходящи за този проект. Ето защо, инженерният екип на DECIBEL създаде персонализирано решение „стая в стая“, като изгради многослойна система на пода, стените и тавана.

Като се има предвид необходимостта от персонализирана цялостна изолация, цената на проекта беше по-висока от типичните шумоизолационни решения. Резултатът обаче беше толкова впечатляващ за клиента, че той веднага поиска шумоизолация на друга стая, която се използва като домашен офис със същия персонализиран подход.

DECIBEL осигури изолация на двете стаи от етапа на проектиране и инженеринг, чак до монтажа на шумоизолационните материали и шумоизолационните врати.

Да помагаме на клиентите да живеят живота си в спокойна и здравословна среда е мисията на DECIBEL и ние се радваме, че изпълняваме това обещание по целия

Галерия

Свързани продукти

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.