Шумоизолиране на подова конструкция с гредоред, м. Февруари 2018 г., гр. София

Всеки проблем с шума в жилищни кооперации е индивидуален и има своите специфики, затова приоритет на нашите специалисти от екипа ни е да обръщат специално внимание към всеки клиент, предписвайки му най-подходящите и ефикасни за спецификите на случая материали.

Най-доброто решение за справяне с шума е изолиране на източника. При този случай с ударен шум на подова конструкция с гредоред, нашата препоръка към клиента е използването на DECIBEL FM SYSTEM. Системата е тип „плаващ под“, чийто най-важен елемент е виброизолационна подложка “Vibro FM”, която осигурява вибро отделяне на новия под от съществуващата плоча, като позволява нивелация на дървените греди. Към системата за под се включва и обкантваща SBR лента за отделяне на повдигнатия под от стените. За допълнителна шумоизолация се използва акустичен пълнеж между дървените греди на новия под. 

Извършената шумоизолация позволява използването на помещения с подова конструкция от гредоред, без това да пречи на околните собственици на жилища.

Галерия