C-MUTE SYSTEM среден клас шумоизолация за таван

1 Стоманобетонова плоча
2 Mute обкантваща лента
3 C-Mute
4 М дюбел
Mute демп лента
6 Гипсокартон

Предназначение и описание

C-MUTE SYSTEM е единствената по рода си система за звукопонижаване, която не изисква изграждане на конструкция (за окачен таван от гипскартон или таванни плоскости). Дебелината на системата е 3 сm,  което я прави изключително подходяща за малки помещения. Чрез монтажа на системата е възможно нивелиране на съществуващи кривини и изправяне на общата денивелация на тавани с до 5 mm. Едно от основните предимства на системата е размерът на звукоизолационните панели, които са така проектирани, че чрез геометрията си повишават звукоизолационните си качества, за сметка на теглото, а специалната система за закрепване осигурява меко свързване между елементите, което е основен фактор за постигането на ефект при звукопонижаването. Всички панели в звукопонижаващата система C-MUTE SYSTEM се отделят един от друг посредством специални меки ленти, с цел редукция на преминаването на звукови вибрации. Периметърът на помещението (там, където панелите опират в стените), също се третират с меки акустични ленти. За завършване на системата се използва достъпен и широко разпространен материал-гипскартон, който се монтира отново без конструкция, директно за C-MUTE системата и таванът може да бъде шпаклован, боядисван или третиран по  собствено предпочитание.

Комплект C-MUTE SYSTEM включва: звукопонижаващи панели, крепежната система, отделителните елементи и аксесоари необходими за монтажа. В комплектите не е включен единствено финишният слой от гипскартон и рапидките за него, който можете да закупите отделно както от DECIBEL, така и от почти всички строителни магазини в страната.

Приложение

Системата за звукоизолиране на тавани C-MUTE SYSTEM е разработена с цел да намали звукопреминаването в жилищни и офиси помещения, където основните източници на шум са хора, музикални уредби, телевизори и домашни любимци (въздушен шум). C-MUTE SYSTEM намалява също шума от ходене, тропане и скърцане (ударен шум), идващ от помещението над Вас.

Препоръчва се за шумопонижаване в жилищни помещения ( дневни и спални) и също така за шумопонижаване в офиси и помещения, в които не е желателно да се отнема повече от 5 сm от височината (обикновено при нови  жилищни сгради с ниски тавани).

Монтажът може да бъде извършен бързо и лесно следвайки упътването, което може да свалите от тук: C - MUTE_Монтаж

За да поръчате и разгледате цените натиснете ТУК

За повече информация относно продукта, моля свържете се с нас на sales@decibel.bg.

Индекс на звукоизолация

Параметри на системата

Размери на шумопонижаващите панели 1000 x 500 мм
Дебелина 3 см
Коефициент на звукопонижаване Rw 61 db
Тегло 7.2 кг./м²

Галерия