Шум от сградата на "Европарламента"

Сградата на Eвропарламента се намира на една от най-оживените локации в центъра на София. С цел въздухът да циркулира, на покрива е инсталирана климатична камера, която работи през целия ден. Отделно от това, откъм вътрешния двор на сградата, на шестия етаж функционира дизелов генератор. Въпросният вътрешен двор сградата на европарламента споделя с няколко жилищни кооперации. През последните години от живущите в тези кооперации постъпват множество оплаквания от силния шум, идващ откъм дизеловия двигател и климатичната камера на покрива.

Поради възникналия проблем, европарламентът се свърза с DECIBELза ефективно решение. Екипът ни създаде проект за изолиране на шума от климатичната камера и дизеловият двигател.

Процесът на DECIBELсе осъществи в няколко етапа. Първо бяха инсталирани шумозаглушители за обезшумяване на отворите, като за някои от тях се наложи прикрепяне на допълнителна конструкция с цел те да бъдат устойчиви на ветрови натоварвания. Около климатичната камера беше инсталирана ограда от PZPпанели с изработка перфорирана ламарина от предната страна и плътна ламарина от задната страна с цел да бъде изолиран дразнещият шум.

По време на процеса възникнаха някои трудности поради оживената локация на обекта. Елементите от конструкцията бяха проектирани чрез индивидуален проект от нашите инжинери с размери не по-големи от 2.40 метра, за да могат да се транспортират до покрива чрез асансьора на сградата. След инсталиране на конструкцията на климатичната камера, същият процес се потвори и при дизеловия генератор, като при него освен стените се наложи инсталиране и на покрив. Целият монтаж беше осъществен в рамките на 30 дни.

Веднага след инсталацията на двете конструкции последваха положителни отзиви от страна на жалбоподателите, живеещи в кооперациите, които споделят общ двор със сградата на европарламента.

Галерия

Свързани продукти

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.