Assessor 81A/82A – Шумомер за излагането на шум

Описание

Този прост шумомер на излгане на шум е идеалният инструмент, ако търсите шумомер за професионален и промишлен шум, който може да оцени излагането на шум за по -дълъг период.

Характеристики

  • С моделите 81A (Клас 1) и 82A (Клас 2) правенето на точни измервания на индустриалния шум никога не е било по -лесно
  • Само четири бутона, всеки със само една обозначена функция, правят използването на Assessor възможно най -лесно.
  • Просто включете Модел 82A и той започва да измерва необходимите параметри незабавно, включително прогнозното излагане на шум
  • Претегленият „A“ Leq или средното ниво на шум се показва с много големи цифри, така че да може да се види ясно
  • Рискът от импулсни източници на шум може да бъде оценен с помощта на претеглената „C“ пикова стойност, която се показва от дясната страна на екрана
  • Налична опция за надграждане на софтуера
  • Налична опция за регистриране без данни.

Приложения

Гамата на Assessor се фокусира върху една основна задача, която е спазването на Международните директиви за индустриален шум и контрола и измерването на шума на работното място. Това мислене е създало изключително ефективен инструмент за измерване на шума за заети професионалисти в областта на здравето и безопасността, индустриални хигиенисти, консултанти, мениджър, надзорници, техници или инженери.

  • Трудов шум
  • Индустриална хигиена
  • Бързи проверки на място

Когато използвате Assessor модели 81A или 82A за извършване на измерване на индустриален шум, не може да бъде по -лесно; просто включете уреда и уредът започва да измерва. За да завършите измерването, натиснете бутона „Стоп“ и всичко необходимо за вашата оценка се показва на един екран.

Претегленият „A“ Leq или средното ниво на шум се показва заедно с претеглената „C“ пикова стойност, която се използва за оценка на импулсни източници на шум. Моля, вижте нашия Акустичен речник за информация относно тези условия.

Интегриращият шумомер модел 81A и 82A може да бъде доставен като регистриране без данни, ако ръчното отчитане е предпочитаният от вас метод. За тези, които предпочитат предимствата на компютърните технологии, инструментите могат да бъдат снабдени с изключителната надстройка „Assessor Extra“, която дава възможност на инструмента да съхранява измервания и да трансформира данни в информативни, професионални доклади.

Шумомер за излагането на шум

Тези модели също имат дисплей на прогнозната продължителност на експозицията. Тази характеристика изчислява излагането на шум, която би била постигната, ако измерването е направено за по -дълъг период от време, показан по отношение на LEX, 8. Например, ако шумът от дадена операция е измерен за 2 минути и стойността на LAeq е 92,6 dB (A), инструментът ще изчисли стойността LEX, 8 въз основа на различни продължителности на излагане на шум.

Галерия

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.