Акустичен комфорт в многофункционална Зала 2 в търговски комплекс "Люлин Плаза", гр. София, Февруари 2018 г.

Професионалното акустично третиране е задължително за превръщането на едно помещение в многофункционална зала, която да може да се използва както за различни мероприятия като бизнес срещи, обучения, семинари, така и за разнообразни събития като фирмени партита, сватбени тържества, абитуриентски балове, коктейли, рождени дни, лични празници, годишни и други лични поводи.

Индивидуалният подход при акустичното третиране на всеки кът от залите и съобразяването с дейностите, които ще се извършват в нея е част от работата на DECIBEL, свързана с акустиката в обществени сгради. Такъв подход беше използван и при зала 2 от търговски комплекс “ЛЮЛИН ПЛАЗА”.

В зала 2 от комплекса са използвани различни материали, изцяло съобразени с целите на различните зони от помещението. Изборът на продуктите и точките, изискващи най-добро третиране са съобразени с това на местата за седене да се постига добра чуваемост и разбираемост, въпреки усилената музика, от друга страна пък да се чува добре музиката срещу диджея и на зоната за танци.

Звукоизолирана е и врата в залата, водеща до съседна зала за бойни спортове, така че пускането на музика в една от залите да не пречи на съседната.

Приложени са бас трапове по ъглите, звукоизолационни материали в таваните и Square Raster панели за вратата, водеща към съседната зала за бойни спортове.

След измервания, извършени от нашият екип, се виждат отличните акустични резултати. Вече залата може да се използва по най-добрия начин, като предлага перфектен акустичен комфорт и приятна атмосфера за провеждане на разнообразни мероприятия и събития.

Галерия