Шумоизолационна кабина на ударна преса за Miba, Словакия

Създаването на работна атмосфера, която предразполага към продуктивен и удовлетворяващ труд е стремеж за много компании. 

Едва ли има някой който да оспори фактите че високите нива на шум в производствените предприятия не само понижава комфорта, но и влияе върху концентрацията на служителите и създава повече брак в производството. Също така работодателят има законово задължение да пази здравето и да съблюдава за безопасността на персонала което включва и рисковете от излагането на високи нива на шум при работа.

Шумът в работна среда често надхвърля установените норми за работа 80 dB/ A, а това води до допълнителни разходи на компаниите като допълнителни трудови компенсации и подсигуряване на специализирана предпазна екипировка за служителите. Често пъти личните предпазни средства са неудобни и биват пренебрегвани волно или неволно от служителите което отново е предпоставка за намаляване на тяхната концентрация и последствия върху тяхното здраве. Сблъсквайки се с тези проблеми ръководството на  предприятието Miba Steeltec, Словакия- производител на части и кабели за електропромишлеността, установи контакт с DECIBEL. Пожелаха от нас да предложим ефективно решение на този проблем . За да предоставим подходящ план за действие екипът ни трябваше да установи звуковото ниво. Основният източник на шума е 35 тонна преса която генерира над 105 d/B A при удар. Еквивалентната дневна експозиция за 8 часа е между 89-90 dB/ A. 

Заданието ни беше да свалим нивата на шума до под 80 dB/A. 

Инженерният екип на DECIBEL проектира решение включващо авторските PZP панели на компанията и DECIBEL Enclosure - (шумоизолираща кабина, предназначена за предпазването на работниците от шум генериран по време на работа). Кабините DECIBEL Enclosure могат да бъдат персонализирани, като за Miba Steeltec ние създадохме най- високата кабина правена досега от нас- 8,5м. Изработихме я на принципа на самостоятелна рама, носеща конструкцияте и PZP панели . Решението което изработихме за клиента е с демонтируеми стени и специфичен начин на закрепяне на болтово-гайкови връзки чрез 3D елементи между съставните й части.  Така обслужването на пресата остава невъзпрепядствано от звукоизолационната кабина

Процесът по проектирането на шумоизолиращата кабина ни отне около месец, а производството продължи още толкова. 

Монтажът продължи 8 дни, при тежки условия , като температурите повреме на инсталацията в завода достигаха 50 градуса. Височината на съоръжението наложи алпийски способи и специфично обезопасяване на монтажниците.

След завършване на монтажа DECIBEL проведе контролни измервания с които отчитаме предварително заложените резултати и постигнатите проектни стойности. Положителна обратна връзка получихме както от работещите в близост до пресата, така и от мениджмънта на завода който вече успява да отчете понижаване на брака в производствените процеси. Така постигнатите резултати в работната среда за служителите на словашката фирма се считат за здравословни и хармонични. 

Отчитаме, че нашата задача е успешно завършена. Клиентите ни са доволни от резултата и поради тази причина ние получихме покана да решим друг техен проблем с шума в съседно производствено помещение. 

Проблемите с шума в производствени предприятие са често срещани. Ние сме специалисти в решаването им. Когато ни потърсите, Вие можете да разчитате на бързина, елегантност в инжерното решение и гаранция за постигане на резултатите. Това е DECIBEL.

Галерия

Свързани продукти

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.