ПИШЕТЕ НИ
ПИШЕТЕ НИ

Ще се радваме да се свържем с Вас! Изпратете ни съобщение и един от нашите представители ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

(Моля, попълнете полетата отбелязани със *.)

Как предпочитате да се свържем с Вас?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Индустриални и търговски обекти
  6. »
  7. Звукоизолация на вентилатор

Звукоизолация на вентилатор

Звукоизолация на вентилатор
Звукоизолация на вентилатор
Звукоизолация на вентилатор
Звукоизолация на вентилатор
Звукоизолация на вентилатор
Звукоизолация на вентилатор
Звукоизолация на вентилатор

Каолин АД е компания, която добива, произвежда и продава минерални ресурси за клиенти в Европа, Близкия изток и Северна Африка. Фирмата предлага каолин, фелдшпат, силициев пясък, варовик, доломит и шамот. Каолин е основана през 1924 г. и се намира в Ценово, България. Той работи като дъщерно дружество на Quarzwerke GmbH

Проблемът, с който Каолин се сблъскваше през последните няколко години, беше генерирането на шума от ротационен циркулационен вентилатор в производственото им предприятие във Ветово. Вентилаторът оказват негативно въздействие върху работната среда, което създава стрес и дискомфорт в работниците около машината.

Много от производствените фабрики имат подобни проблеми с т.нар. шумовото замърсяване. Ето защо предприетите навреме мерки са изключително важни.

Изисквания

Източникът на шум в лицето на въртящия се вентилатор за циркулация създава нива на звука над 113 dB, цифра, която е изключително неуместна за работна среда. Каолин АД се обърна към Decibel за проектирането и внедряването на шумоизолираща кабина, специално проектирана да отговаря на 4 специфични изисквания. Кабината трябва да бъде:

- Подвижна

- С естествена вентилация

- С осветление

- Достъпна

Опитът на инженерния отделна DECIBEL в създаването и проектирането на звукоизолиращи кабини беше факторът, който привлече Каолин.

Предизвикателства

Едно от предизвикателствата, пред които беше изправен екипът ни, е малкото свободно пространство за изграждане на кабината. Стените не трябваше да са с дебелина повече от 66 мм. Стените в стандартните шумоизолиращи кабини са 100 мм. Този път инженерите трябва да проектират панелни стени, които от една страна трябва да са много тънки, но от друга дебелината им не трябва да намалява звукоизолационните им свойства.

Друго предизвикателство беше входящата и изходящата тръба на вентилатора, която работи като предавател на шума. Тръбата генерира шум от 95 dB.

Шумоизолационна кабина

Предложеното решение на DECIBEL за контрол на шума, генериран от вентилаторът, е кабина, изработена от лека алуминиева подвижна конструкция, която е поставена на виброизолационни подложки от най-високо качество. Звукоизолационните панели, използвани в кабината, са изработени от неръждаема стомана, която е нарязана, огъната и заварена на цифров лазер, електронен абкант и заваръчен робот.

Друга особеност на панелите е, че те прахово боядисани със сертификат за киселинна и абразивна устойчивост.

За покриване на изискването за естествена вентилация инженерите на DECIBEL са използвали високоефективни шумозаглушители в комбинация със специално разработен за целта вентилатор.

Предизвикателството за шумоизолиране на входната и изходна тръба е посрещнато с използването на виско-еластични материали, покрити с високоякостна стомана.

Резултат

Резултатът: лека кабина с едва 75 мм дебелина на стените, която успява да намали шум, генериран от вентилатора, от 113 dB до 82,9 dB и която беше построена само за период от 5 дни.

DECIBEL LTD. - Децибел ООД /офис и шоурум/
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.