Проектиране

Проект по звукоизолация

Проект по звукоизолация се налага винаги, когато трябва да бъде предвидено какви точни резултати от звукоизолационните мерки ще бъдат получени. Например, при шумоизолоацията на помещение, в което звукът е от говор с ниво 85 dB/А и съседното помещение е спалня, в която звуковото ниво трябва да е под 25 dB, за да може да се спи, проектът изчислява загубите на звукова енергия, през конструкцията на помещенията и какви звукоизолационни слоеве трябва да бъдат добавени,  за да се постигне това ниво.

Тъй като разпространението на звука през конструкцията зависи от различните физически параметри на материалите, проектирането е задължително, за да се получи желания ефект. Важно е да се знае, че някои от най-масовите топлоизолационни материали като EPS или XPS понижават звукоизолационните свойства на конструкцията, както се използват масово и конструкции, които създават акустични мостове. Изчислителната проверка за звукоизолация е задължителна част от избора на звукоизолационни системи.

Проектите за звукоизолация на помещения в жилищни и обществени сгради се извършват съгласно методологията на EN ISO 12354 -1 и 2.

 

За индустриални обезшумявания проектът е задължителна част от намиране на решение за постигане на необходимите звукови нива. При изчисляване на звукоизолация на индустриални обекти се използват редица стандарти и методологии в зависимост от спецификата на проблема.

------------------------------------------------------------------------------------

Проект по акустика

Проектите по акустика са задължителна част при определянето на вида и разположението на акустични облицовки в студия, концертни зали, учебни зали, дискотеки, магазини, ресторанти, офис пространства.

За целта се провеждат изчисления и симулации за следните параметри: 

      Време на реверберация RT60 и RT30;

    Оценка на яснота при говор D50 и C50

  Изследване на ранни и късни отражения;

Speech transmission index STI;

Фонов шум и общо звуково ниво;

Модален и вълнови анализ; 

В проектите се включват технически детайли, количествено-стойностна сметка, 3визуализации и изчислителна част. Симулациите се провеждат със специализиран софтуер съгласно българските, европейските и международните норми и стандарти.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.