ПИШЕТЕ НИ

ПИШЕТЕ НИ

Ще се радваме да се свържем с Вас! Изпратете ни съобщение и един от нашите представители ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

(Моля, попълнете полетата отбелязани със *.)

Как предпочитате да се свържем с Вас?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
 1. Начало
 2. »
 3. Услуги
 4. »
 5. Проектиране

Проектиране
Проектиране

Проект по звукоизолация
Проект по звукоизолация
Проект по звукоизолация

Проект по звукоизолация

Проект по звукоизолация се налага винаги, когато трябва да бъде предвидено какви точни резултати от звукоизолационните мерки ще бъдат получени. Например, при шумоизолоацията на помещение, в което звукът е от говор с ниво 85 dB/А и съседното помещение е спалня, в която звуковото ниво трябва да е под 25 dB/А, за да може да се спи, проектът изчислява загубите на звукова енергия, през конструкцията на помещенията и какви звукоизолационни слоеве трябва да бъдат добавени,  за да се постигне това ниво.

Тъй като разпространението на звука през конструкцията зависи от различните физически параметри на материалите, проектирането е задължително, за да се получи желания ефект. Важно е да се знае, че някои от най-масовите топлоизолационни материали като EPS или XPS понижават звукоизолационните свойства на конструкцията, както се използват масово и конструкции, които създават акустични мостове. Изчислителната проверка за звукоизолация е задължителна част от избора на звукоизолационни системи.

Проектите за звукоизолация на помещения в жилищни и обществени сгради се извършват съгласно методологията на EN ISO 12354 -1 и 2.

За индустриални обезшумявания проектът е задължителна част от намиране на решение за постигане на необходимите звукови нива. При изчисляване на звукоизолация на индустриални обекти се използват редица стандарти и методологии в зависимост от спецификата на проблема.

Проект по акустика

Проектите по акустика са задължителна част при определянето на вида и разположението на акустични облицовки в студия, концертни зали, учебни зали, дискотеки, магазини, ресторанти, офис пространства.

За целта се провеждат изчисления и симулации за следните параметри:

 • Време на реверберация RT60 и RT30;
 • Оценка на яснота при говор D50 и C50
 • Изследване на ранни и късни отражения;
 • Speech transmission index STI;
 • Фонов шум и общо звуково ниво;
 • Модален и вълнови анализ;

В проектите се включват технически детайли, количествено-стойностна сметка, 3D визуализации и изчислителна част. Симулациите се провеждат със специализиран софтуер съгласно българските, европейските и международните норми и стандарти.

DECIBEL LTD. - Децибел ООД /офис и шоурум/
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.