ПИШЕТЕ НИ
ПИШЕТЕ НИ

Ще се радваме да се свържем с Вас! Изпратете ни съобщение и един от нашите представители ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

(Моля, попълнете полетата отбелязани със *.)

Как предпочитате да се свържем с Вас?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Начало
  2. »
  3. Сектори
  4. »
  5. Шумоизолиране и виброизолиране на машини и оборудване

Шумоизолиране и виброизолиране на машини и оборудване

Шумоизолиране и виброизолиране на машини и оборудване

Световните производители на машини и оборудване все по- често изследват своите продукти още на етап "проектен" за това, колко шум те отделят в околната среда и възможностите те да бъдат по- тихи. За тези изследвания производителите на оборудване наемат специалисти по инженерна акустика. 

DECIBEL разработва решения за намаляване на шума на етап “проектен” в машиностроителната индустрия. Тези решения са, както пасивни така и активно- пасивни. Към пасивните системи могат да бъдат причислени звукопредпазващите кутии и звукопредпазващи капаци, така че дизайна на машинните елементи да определя това те да са по- тихи. Към активно- пасивните системи се причисляват комбинирани такива между звукоизолационни кутии и техники за активно гасене на въздушен шум и вибрации, чрез трансдюсери и високоговорители. 

Пасивните системи са широко приложими за всякакви видове производствени, битови и транспортни машини. Пасивно- активните системи са приложими за въздухо-преносните трасета на системи работещи с възвух, с цел отопление, вентилация и охлаждане, също така в автомобилната и авиационната техника. 

Един от параметрите при избор на оборудване на цехове и производствено оборудване е това, какво е нивото на генерирания шум и съответно и дали използване на множество такива в едно помещение, ще надхвърля позволените по закон норми за шум.

Инвестицията в по- тихи машини и оборудване има редица преимущества, като намаляване на необходимите лични предпазни средства (шлемофони и тапи за уши), намаляване на изплащането на “вредни” за работещите, по- рядко използване на болнични и принудителни отпуски, както и намаляване на “брака” в производството. От друга страна по- тихите машини или тяхното обезшумяване гарантира липсата на проблемни отношения със съседни обитатели, както и законови трудности, при въвеждане в експлоатация и спазване на изисквания за шумово замърсяване в Европейския съюз. 

В случай, че на пазара не се предлага оборудване, което да е достатъчно тихо, DECIBEL предлага допълнително локални решения, след инсталация на оборудването и цялостно звукопонижаване за производствени и индустриални предприятия. 

Звукоизолацията и акустичното третиране се прилагат също и в автомобили, автобуси и камиони, морски превозни средства, въздухоплавателни средства и железопътен транспорт. Целта на звукоизолацията на превозните средства може да е повишаване на комфорта, влизане в норми или специфични изисквания към превозни средства, използвани като “работни”.

DECIBEL има опит в обезшумяването на специализирани превозни средства, железопътни и морски такива. Предизвикателството в тази инженерна задача се състои в проектирането едновременно леки, но високоефективни системи- с цел минимално увеличаване на теглото на превозното средство и постигане на оптимален ефект в същото време. Звукоизолационните системи  в превозните средства трябва да са съобразени и със съответните класове на негоримост и зададени стандарти за всеки един вид- наземен, морски или въздушен.

Нивата на звукоизолиране зависят от конкретните задания. Ние от DECIBEL сме  постигали до 42 dB звукоизолация на влекач с дизел генератор за електричество,  използван в киноиндустрията. 

 

Свързани продуктови групи

Свързани проекти

DECIBEL LTD. - Децибел ООД /офис и шоурум/
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.