ПИШЕТЕ НИ

ПИШЕТЕ НИ

Ще се радваме да се свържем с Вас! Изпратете ни съобщение и един от нашите представители ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

(Моля, попълнете полетата отбелязани със *.)

Как предпочитате да се свържем с Вас?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Начало
  2. »
  3. За нас
  4. »
  5. Кои сме ние

Кои сме ние

Българския лидер в света на шумоизолацията и акустиката

Българския лидер в света на шумоизолацията и акустиката

DECIBEL е българска инженерно-производствена компания, основана през 2012г. в София. Днес DECIBEL е един от големите производители на шумоизолационни и акустични решения, предлагани в над 42 държави по света.

Иновацията и научния подход са водещи в нашата работа. Освен, че произвеждаме и разработваме системи за контрол на шума, ние проектираме и инсталираме решенията си за клиенти по целия свят. Нашите решения включват звукоизолационни системи за домове, офиси и клубове; акустични материали за студия, спални помещения и хотели; шумоизолиращи индустриални кабини за машини и поточни линии, както и виброизолационни решения за специфично производствено оборудване ипревозни средства.

Клиентите и партньорите ни по целия свят ни избират, защото предлагаме оптимални срокове на работа, елегантен подход в инженерните решения (които спестяват средства) и гаранция за постигане на резултати.

Ние обръщаме специално внимание на целия цикъл на един проект – от проектирането, през производството, доставката и монтажа, до завършването му с контролни измервания и постигане на проектните стойности.

През годините нашият екип е изпълнил над 3500 шумоизолации и акустични решения на жилищни сгради, клубове, индустриални чилъри, офиси, конферентни зали и дори приюти за животни и водоплавателни съдове и получи референции за отличен резултат, както от частни клиенти, така и от архитекти, инвеститори, организации за управление на проекти, строителни фирми, частни и държавни организации от България, Европа и Азия.

Собствена производствена база

Собствена производствена база

DECIBEL има собствена производствена база с площ 2000 m², намираща с в гр. Ботевград, България, което ни прави един от най- големите поизводители на звукоизолационни и акустични материали в Европа.

За пръв път фабриката на DECIBEL отваря врати през 2014 г. и започва производство на акустични дифузори и нанасяне на покрития от наелектризирани нишки - флок. През 2015 г. фирмата закупува машини за формуване на блокове от акустична пяна, за производство на серийните си акустични продукти. Следва закупуване на машини за обработка на метали и CNC фрези за изработка на перфорирани и гравирани акустични панели.

Към днешна дата част от производството на DECIBEL е роботизирано, докато фините детайли, са дело на изкусни специалисти с точни ръце. Фабриката е разделена на сектори за обработка на дърво, метал, текстил и производство на гипсово-композитни изделия.

Ежедневно от фабриката ни се изпраща стока за 3 континента, където над 20 дистрибутора по света поддържат в магазините и складовете си, произведените в гр. Ботевград продукти.

Основателите

Основателите

Д-р Инж. Цветан Недков
Основател/Партньор @ DECIBEL
LinkedIn Profile

Доктор инженер-акустик с дисертация на тема "Разработване на методи и алгоритми за изследване на акустични свойства на материали за облицовка на студиа и концертни зали" към катедра РКВТ @ ТУ София.
Магистър строителен инженер, ССС @ УАСГ София


Диана Цоневска- Недкова

Основател/Партньор @ DECIBEL
LinkedIn Profile
BA International Business (German & Italian) @ European Business School London, UK
МА Brand building (English) @ New Bulgarian University, Sofia

Иновации и приложно-научен принос

Иновации и приложно-научен принос

Научно-изследователският и развоен отдел на DECIBEL се ръководи от Д-р. инж. Цветан Недков със защитен дисертационен труд на тема "Разработване на методи и алгоритми за изследване на акустични свойства на материали за облицовка на студиа и концертни зали".

При разработката на нови продукти, DECIBEL успешно си сътрудничи и с катедра физика към УАСГ, катедра Радио и Телекомуникации към ТУ София и катедра Полимерно инженерство към ХТИ София.

  1. Тънкослойна композитна система MUTE SYSTEM с публикувани резултати на международна научна конференция ICEST 2014
  2. Проектиране и изработка на умалена шумозаглушена камера- лаборатория по физика в УАСГ, докладвана на научна конференция.
  3. Разработка на индустриални шевронни заглушители, публикувана в международен научен журнал IJETCAS 2015
  4. Многослойни композитни звукоизолационни панели за стени, публикувана на международен научен форум CEMA 2015
  5. Разработване и реализиране на многослоен тънък звукоизолационен панел за съществуващи стени, представено на международната научна конференция IcETRAN, 2017 г.
Патенти

Патенти

1. "Метод и състав за производство на гранулатни композитни панели"

Цитат от международна PR агенция, публикувала информация за патента:

"The main characteristics of the material are its good noise insulation, very good sound insulation and sound absorption, air and vapour permeability, anti-fungicide, hygroscopic and hardness. Its thermal insulation properties are comparable to those of styrofoam, its sound insulation properties are comparable to those of thick pre-wall cladding, its vapour permeability is like stone wool, it is not hygroscopic unlike most insulation materials and is unbreakable, which makes it easy to install unnecessarily of construction."

Другите за нас

Другите за нас

ЛИДЕР.БГ - Диана Цоневска-Недкова, ДЕЦИБЕЛ: Единствената дефиниция за успех е да продължаваш без да спираш.

NOVA.bg - Защо шумоизолацията в жилищните сгради има решаващо значение

БТВ Новините - За шума от трафопост в жилищна сграда

НОВА ТВ - Милиони българи, жертви на всекидневен силен шум

Botevgrad.com - Ботевградска фирма, отвори офис в Тампа, Флорида 

Списание Мениджър - Статията "Високи Децибели" от Янко Чуклев

Списание Строители - Иновативно решение за звукоизолация от DECIBEL

PRLOG - INTRODUCING THE WORLD'S FIRST 100%, NON-FLAMMABLE & BIODEGRADABLE HEAT & SOUND INSULATION MATERIAL

БТАБългарска фирма създаде първия в света изцяло екологичен, негорим и биоразградим топло и шумоизолационен материал

Businessnovinite.bg - Българска фирма създаде първия в света изцяло екологичен, негорим и биоразградим топло и шумоизолационен материал

MONEY.bg - Бългapcĸaтa ĸoмпaния Dесіbеl cъздaдe нaй-ycтoйчивия изoлaциoнeн мaтepиaл

Списание Капитал - Първо десетилетие за ДЕЦИБЕЛ и износ за над 30 държави. 

DECIBEL LTD. - Децибел ООД /офис и шоурум/
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.