ПИШЕТЕ НИ

ПИШЕТЕ НИ

Ще се радваме да се свържем с Вас! Изпратете ни съобщение и един от нашите представители ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

(Моля, попълнете полетата отбелязани със *.)

Как предпочитате да се свържем с Вас?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Начало
  2. »
  3. За нас
  4. »
  5. Кои сме ние

Кои сме ние

Българския лидер в света на шумоизолацията и акустиката

Българския лидер в света на шумоизолацията и акустиката

DECIBEL е българска инженерно-производствена компания, основана през 2012г. в София. Днес DECIBEL е един от големите производители на шумоизолационни и акустични решения, предлагани в над 42 държави по света.

Иновацията и научния подход са водещи в нашата работа. Освен, че произвеждаме и разработваме системи за контрол на шума, ние проектираме и инсталираме решенията си за клиенти по целия свят. Нашите решения включват звукоизолационни системи за домове, офиси и клубове; акустични материали за студия, спални помещения и хотели; шумоизолиращи индустриални кабини за машини и поточни линии, както и виброизолационни решения за специфично производствено оборудване ипревозни средства.

Клиентите и партньорите ни по целия свят ни избират, защото предлагаме оптимални срокове на работа, елегантен подход в инженерните решения (които спестяват средства) и гаранция за постигане на резултати.

Ние обръщаме специално внимание на целия цикъл на един проект – от проектирането, през производството, доставката и монтажа, до завършването му с контролни измервания и постигане на проектните стойности.

През годините нашият екип е изпълнил над 3500 шумоизолации и акустични решения на жилищни сгради, клубове, индустриални чилъри, офиси, конферентни зали и дори приюти за животни и водоплавателни съдове и получи референции за отличен резултат, както от частни клиенти, така и от архитекти, инвеститори, организации за управление на проекти, строителни фирми, частни и държавни организации от България, Европа и Азия.

Собствена производствена база

Собствена производствена база

DECIBEL има собствена производствена база с площ 2000 m², намираща с в гр. Ботевград, България, което ни прави един от най- големите поизводители на звукоизолационни и акустични материали в Европа.

За пръв път фабриката на DECIBEL отваря врати през 2014 г. и започва производство на акустични дифузори и нанасяне на покрития от наелектризирани нишки - флок. През 2015 г. фирмата закупува машини за формуване на блокове от акустична пяна, за производство на серийните си акустични продукти. Следва закупуване на машини за обработка на метали и CNC фрези за изработка на перфорирани и гравирани акустични панели.

Към днешна дата част от производството на DECIBEL е роботизирано, докато фините детайли, са дело на изкусни специалисти с точни ръце. Фабриката е разделена на сектори за обработка на дърво, метал, текстил и производство на гипсово-композитни изделия.

Ежедневно от фабриката ни се изпраща стока за 3 континента, където над 20 дистрибутора по света поддържат в магазините и складовете си, произведените в гр. Ботевград продукти.

Основателите

Основателите

Д-р Инж. Цветан Недков
Основател/Партньор @ DECIBEL
LinkedIn Profile

Доктор инженер-акустик с дисертация на тема "Разработване на методи и алгоритми за изследване на акустични свойства на материали за облицовка на студиа и концертни зали" към катедра РКВТ @ ТУ София.
Магистър строителен инженер, ССС @ УАСГ София


Диана Цоневска- Недкова

Основател/Партньор @ DECIBEL
LinkedIn Profile
BA International Business (German & Italian) @ European Business School London, UK
МА Brand building (English) @ New Bulgarian University, Sofia

Иновации и приложно-научен принос

Иновации и приложно-научен принос

Научно-изследователският и развоен отдел на DECIBEL се ръководи от Д-р. инж. Цветан Недков със защитен дисертационен труд на тема "Разработване на методи и алгоритми за изследване на акустични свойства на материали за облицовка на студиа и концертни зали".

При разработката на нови продукти, DECIBEL успешно си сътрудничи и с катедра физика към УАСГ, катедра Радио и Телекомуникации към ТУ София и катедра Полимерно инженерство към ХТИ София.

  1. Тънкослойна композитна система MUTE SYSTEM с публикувани резултати на международна научна конференция ICEST 2014
  2. Проектиране и изработка на умалена шумозаглушена камера- лаборатория по физика в УАСГ, докладвана на научна конференция.
  3. Разработка на индустриални шевронни заглушители, публикувана в международен научен журнал IJETCAS 2015
  4. Многослойни композитни звукоизолационни панели за стени, публикувана на международен научен форум CEMA 2015
  5. Разработване и реализиране на многослоен тънък звукоизолационен панел за съществуващи стени, представено на международната научна конференция IcETRAN, 2017 г.
Патенти

Патенти

1. "Метод и състав за производство на гранулатни композитни панели"

Цитат от международна PR агенция, публикувала информация за патента:

"The main characteristics of the material are its good noise insulation, very good sound insulation and sound absorption, air and vapour permeability, anti-fungicide, hygroscopic and hardness. Its thermal insulation properties are comparable to those of styrofoam, its sound insulation properties are comparable to those of thick pre-wall cladding, its vapour permeability is like stone wool, it is not hygroscopic unlike most insulation materials and is unbreakable, which makes it easy to install unnecessarily of construction."

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.