ПИШЕТЕ НИ
ПИШЕТЕ НИ

Ще се радваме да се свържем с Вас! Изпратете ни съобщение и един от нашите представители ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

(Моля, попълнете полетата отбелязани със *.)

Как предпочитате да се свържем с Вас?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Начало
  2. »
  3. Сектори
  4. »
  5. Шумоизолация и акустика за жилища

Шумоизолация и акустика за жилища

Шумоизолация и акустика за жилища

Когато избирате или строите новото си жилище, е необходимо да помислите за няколко важни фактора, които ще определят качеството Ви на почивка и живот в него:

1. Местоположението на жилището. Ако жилището се намира на оживено място, трябва да помислите за неговата шумоизолация и невъзможността Ви да спите там. Нашият съвет е да посетите местоположението както през деня, така и през нощта, за да чуете, как звучи мястото. 

2. Типа на сградата. А именно, дали тя е еднофамилна или многофамилна. В случай, че жилището Ви ще бъде в непосредствна близост с други жилища е необходимо да се уверите, че стените, подовете и таваните са предвидени и/или изпълнени така, че да Ви предпазят от чуждите шумове, но и да запазят конфиденциалността на Вашия живот от околните. 

3. Дали сградата е съществуваща или в строеж. И в двата случая е добре да се информирате, колко близо, до Вашето жилище и особено неговите спални помещения, се намират стълбищните клетки и/или асансьорите. Ако те са близо или граничат с Вашето жилище, това е гаранция за ударен шум, върху който Вие няма да имате контрол. Необходимо е да направите допълнителна шумоизолация по- най- уязвимите конструктивни елементи на жилището си. Ако има възможност за монтаж на звукозизолация и в общите части, това би гарантирало оптиматен резултат.

4. Какви са съседите Ви. Добре е да се запознаете с тях, в случай, че имате такива и да получите повече информация за техния опит с шума; дали имате общи стени, подове и тавани на спални или разнородни по предназначение помещения. В случай, че техните и Вашите гранѝчни помещения се ползват за различни цели (пример: съседски хол, дели стена с Ваша спалня) е много вероятно да започнат проблеми с шума. Това важи и за съседи с много различен начин на живот. Нашият съвет: установете добри отношения със съседите си, за да можете да постигнете по- добри резултати при направа на шумоизолацията си. В много случаи се налага, за да се спасите от шума от техните крачки, да се положи шумоизолация в жилището над Вас, а това няма да е възможно, ако не сте в добри отношения ;)

За повече съвети, информация и съдействие, не се колебайте да се свържете с нас. Междувременно разгледайте нашите шумоизолационни решения за жилищни сгради тук.

Свързани продуктови групи

Свързани проекти

DECIBEL LTD. - Децибел ООД /офис и шоурум/
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.