Шумоизолиране на чилъри

В прилежащ двор на новопостроена 15 етажна жилищна и обществена сграда, намираща се на възлово място в гр. Варна, са монтирани 10 броя климатични агрегати, обслужващи климатичната инсталация на сградата. Преди пускане на сградата в експлоатация, собствениците разбират, че ще имат сериозни проблеми с генерираният от агрегатите шум, тъй като в непосредствена близост има и други жилищни сгради. Когато още при първите пробни пускания на системата, започват оплакванията на живущите в съседните сгради, собствениците решават да потърсят решение на проблема и наемат екипа на Decibel да проектира и изпълни обешумителни мерки.

При първоначалните измервания на Decibel, се установява звуково ниво над 86 dBA при инсталацията и над 75 dBA в жилищните помещения, намиращи се на 15-я етаж на сградата. Заданието на инвеститора включва изискване проектирането, изработката и монтажа на шумопонижаващите мерки да се изпълнят за рекордно кратки срокове за такъв обем на работа- а именно 45 календарни дни. 43 дни след стартирането на проекта е монтиран последният компонент от шумопонижаващата инсталация и са проведени тестови измервания за установявана на постигнатите резултати.

Измерено е звукопонижаване от средно 18 dBA, при изчислени проектни стойности между 18 dBA и 20 dBA. Предстои сградата да бъде пусната в експлоатация и да бъдат събрани данни от субективното възприятие за шума на новите обитатели. Звуковото налягане към съседните сгради е редуцирано средно с 23 dBA и след изпълнението на шумозаглушителните мерки не са постъпвали нови оплаквания.

 

Галерия

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.