Echo cloud акустичен бафъл

Предназначение и описание

Еcho Cloud бафъл е висящ акустичен панел, който служи за контрол на акустиката и понижаване на звуковите нива в обществени и индустриални помещения. Предимството на технологията на Echo Cloud e, че той има двойно увеличена звукопоглъщаща площ на единица площ от тавана. Възможността да се регулира разстоянието до тавана дава възможност на акустичните инженери да увеличават ефективността на панела в ниските честоти. 

Еcho Cloud дава възможност на дизайнери и архитектите да го позиционират в различни равнини спрямо тавана,  посредством регулируемата система за окачване. За допълване на естетичната визия гърба на бафъла може да бъде поръчан в същия или в друг цвят на текстила. Приложението на  Echo Cloud може да промени изцяло или частично равнината на тавана и да послужи при прикриване на съществуващи комуникации по него. 

Приложение и монтаж

Системите за закрепване на Echo Cloud са два вида. С метално въже или с фиксирани метални шпилки. Системата с металните шпилки се прилага с цел да се осигури стабилност на бафъла в помещения, в които има по-висока скорост на движение на въздуха или попадат в близост до вентилационни решетки.

Различните размери и богатата цветова гама дават възможност на архитекти и дизайнери да подобряват акустиката в офисни помещения, където бафълите могат да се превърнат в красив архитектурен акцент. Размерите и подреждането на бафълите могат да създадат своеобразни “живи” композиции по таваните, а като допълнително към бафълите може да се добави и LED осветление.

Коефициент на звукопоглъщане

Техническа информация

Материалтехнически полиуретан и акустичен текстил
ЦветовеПанелите се предлагат в 22 цвята
Размери100 см. X 50 см.
Дебелина 5 см.
Тегло1.5 кг.
Монтажс окачване

Галерия

Свързани проекти

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.