Звукоизолация против ударен и въздушен шум F - MUTE SYSTEM™ 23

1. Стена от куха керамична тухла
2. F - MUTE SYSTEM™ 23
3. Гипсофазер
4. DCstrip™ обкантваща лента
5. Стоманобетонова плоча
6. DCscrew™ рапиден винт

Предназначение и описание

F - MUTE SYSTEM™ 23 е високоефективна шумоизолация за подове, подходяща както за ударен, така и за въздушен шум. Неговите звукоизолиращи свойства са гарантирани от комбинацията от плътни и еластични високоефективни слоеве. Това, което позволява на DECIBEL да гарантира за качеството и ефективността на системата, е че звукоизолационните параметри са изследвани чрез “Метод на крайните елементи” и след това експериментално проверени в лаборатория.

Общата дебелина на звукоизолационната система е 23 мм. Системата е комбинация от високоплътна плоскост и двуслойна битумна мембрана.

За информация относно цени и поръчка на F - MUTE SYSTEM™ 23, през електронния магазин на DECIBEL, натиснете ТУК или ни изпратете сапитване на:  sales@decibel.bg.

Монтаж

Монтира се над съществуващи подове от стоманобетонни и метални конструкции върху плоска повърхност и над съществуващи настилки / плочки, стар паркет. Над нея могат да бъдат поставени керамични плочки, естествен и ламиниран паркет, килим, мокет и други настилки.

Преди монтиране на шумоизолационната система F-Mute се уверете, че подовата повърхност е гладка, без гърбавини и неравности повече от 5 мм. В противен случай е необходимо да се извърши изравнителна замазка.

Стъпка 1: Залепете обкантващата лента DCstrip на стените по периметъра на под, по който ще бъдат монтирани панелите.
Стъпка 2: Започнете монтажа на първия панел от частта на пода пред вратата в помещението, с цел да се избегне попадане на връзка между два панела на входа на стаята.
Стъпка 3: Монтирайте следващия панел, затягайки връзката глъб и зъб на дватата панела с помощта на DCscrew 19 mm рапиден винт.
Стъпка 4: Запълнете процепите при снадките на панелите с уплътнител DClant.
Стъпка 5: Продължете монтажа на панелите до покриване на цялата площ на помещението.
Стъпка 6: За завършване на системата, монтирайте гипсофазерна плоскост с дебелина 15 mm директно върху панелите, закрепяйте я с рапидни винтове DCscrew 30 mm.

 

За увеличаване на звукоизолационните свойства на C-MUTE SYSTEM добавете следните допълнителни аксесоари към системата:

DCvisco™ – Звуко и виброизолационна мембрана, добавяща + 3 dB към индекса на
шумоизолация на системата.
DClant™ – Звуко и виброизолационен акрил, добавящ +3 dB към индекса на шумоизолация на системата.
DCstrip - Звуко и виброизолационна обкантваща лента, добавяща +2 dB към индекса на шумоизолация на системата. 

Индекс на звукоизолация Rw

Техническа информация

Размери на панел1000x1200x23mm
Тегло на панел17.4kg
Контакт площ панел-стена<1%
Звукоизолация на въздушен шумдо 61 dB
Звукоизолация на ударен шумдо 58 dB
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.