Звукоизолация на под против ударен и въздушен шум

1. Стоманобетонова плоча
2. Стена от куха керамична тухла
3. Mute обкантваща лента
4. F-Mute 
5. Гипсофазер

F - Mute System Високоефективна звукоизолация на под

F-mute е високоефективна звукоизолация за подове, подходяща както за ударен, така и за въздушен шум. Нейните звукоизолационни свойства са гарантирани от използваната комбинация от плътни и еластични високоефективни слоеве. Високите механични загуби в еластичния звукопоглъщащ слой допринасят за постигане на изключително високи нива на шумоизолация на пода от ударен шум – в зависимост от останалите конструктивни елементи звукоизолацията може да достигне до 31 dB (измерено съгласно EN ISO 140-6:2003 и оценено съгласно EN ISO 717-2:2003). Поради отворената клетъчна структура на еластичния слой и високото обемно тегло на плътните плоскости се постигат задоволителни нива на шумоизолация на пода и от въздушен шум (съгласно EN 140-3: 2003). 

Общата дебелина на звукоизолацията на пода е 50 мм. Инсталира се върху съществуващи подове от стоманобетонни и метални конструкции, върху равна повърхност включително и върху съществуващи настилки /плочки, стар паркет/. Върху нея могат да бъдат полагани теракотени плочки, естествен и ламиниран паркет, мокети или други настилки.

Компоненти, монтаж, параметри

Съдържание на F - MUTE SYSTEM - звукоизолация на под

1. F - Mute панел - двуслоен звукоизолиращ панел за под

2.  MUTE oбкантващи ленти от гранулиран SBR

Комплектът F - MUTE SYSTEM не  включва:

- Mонтажните крепежи за закрепяне на системата към съществуващият под ( поръчват се отделно, в зависимост от квадратурата, която трябва да се изолира)

- Високоплътна фазерна плоскост за затваряне на системата (тя е задължителна за затваряне на системата и се поръчва спрямо квадратурата на пода, който трябва да се шумоизолира)

Монтаж на шумоизолация на под - F- MUTE SYSTEM  

Монтажът може да бъде извършен бързо и лесно, в рамките на няколко часа, в зависимост от квадратурата на пода, който трябва да се шумоизолира.

За монтажа не са необходими професионални умения, но ако предпочитате той да бъде извършен от професионален монтажник на шумоизолация, моля свържете се с нас за получите повече информация. 

За да поръчате и разгледате цените, натиснете ТУК

За повече информация относно продукта, моля свържете се с нас на sales@decibel.bg.

Претеглен индекс на звукоизолация

Техническa информация

Размери F-Mute1000 x 1200 x 35 мм
Размери гипсофазерна плоскост1000 x 1500 x 10 мм
Тегло F-Mute24,84 кг./панел (1,2 м²)
Тегло гипофазерна плоскост16,95 кг./ плоскост (1,5 м²)
Модул на еластичност за твърд слой (10 мм)3,9 Gpa
Модул на еластичност за еластичен слой (20 мм)70 Mpa
Съпротивление на въздухопреминаване за еластичен слой 18 500 Rayls/m
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.