Шумоизолация на стена Mute System 30

1 Стена от куха керамична тухла 
2 Мute обкантваща лента 
3 Mute демп лента
4 Mute 30 
5 М дюбел
6 Гипсокартон

Mute System 30 - тънкослойна звукоизолация на стена

MUTE SYSTEM 30 е звукоизолация за стена, предвидена за директен монтаж в жилищни и обществени сгради. Системата от звукоизолационни панели се монтира към стената без допълнителна носеща конструкция чрез лепене и дюбелиране. Звукоизолационните параметри на системата са изследвани чрез "Метод на крайните елементи" и след това експериментално проверени чрез акустично измерване в лаборатория. Предимствата на звукоизолацията на стена MUTE SYSTEM 30 са малката дебелина и комбинацията от високоеластични и плътни материали, използвани за изработката му. Звукоизолационните панели MUTE 30, които са част от системата, работят с най-високата си ефективност върху стени от куха тухла, газобетон и тънки преградни стени от стоманобетон (с дебелина до 15 см). Освен добрите си звукоизолационни свойства против въздушен шум, панелите притежават и достатъчно добри параметри за намаляване на структурните вибрации на стените, към които са монтирани. Това тяхно свойство подобрява и звукоизолацията от ударен шум, която както е известно се разпространява достатъчно ефективно, по всички твърдо свързани конструктивни елементи.

Резултатите от разработката на звукоизолационните системи MUTE на DECIBEL са докладвани на международна научна конференция ICEST 2014 г.

Резултатите, които се постигат с шумоизолационната система MUTE SYSTEM 30 са до 53 dB (индекс на шумоизолация) 

Компоненти и монтаж на звукоизолация

Съдържание на MUTE SYSTEM 30 - звукоизолация на стена
1. MUTE PANEL 30 - звукоизолационен панел
2. Крепежни елементи - необходими за монтажа на системата
3. MUTE демп лента - звукоизолационна демп лента
4. MUTE обкантваща лента - за отделяне на системата по периметъра
Комплектът MUTE SYSTEM 30 не включва:
- монтажното лепило за закрепяне на панела към съществуващата стена (можете да поръчате лепило отделно, в зависимост от квадратурата, която желаете да изолирате)
- финишният слой гипсокартон за затваряне на системата (той е задължителен за затваряне на системата и се поръчва спрямо квадратурата на стената, която трябва да се шумоизолира)
Монтаж на шумоизолация на стена - MUTE SYSTEM 30 
Монтажът може да бъде извършен бързо и лесно следвайки упътването, което може да свалите от тук: MUTE SYSTEM_МОНТАЖ
 
Указания за монтаж: 
 
1.По пода, тавана и околни стени се поставят наличните в комплекта обкантващи аксесоари, на които панелите ще стъпят и ще контактуват със съседните стени. 
2. На гърба на панела се нанася монтажно лепило ( Не е включено в комплекта, но може да бъде поръчано допълнително. Една опаковка е достатъчна за 6м2 ). Лепилото се нанася по целия периметър и под формата на "Х" на гърба на панела.
3.Панелът се изправя и се притиска към стената, която желаете да звукоизолирате.
4. В двата диагонални края на панела се поставят крепежните аксесоари, налични във Вашия комплект.
5. Панелите се подреждат по цялата повърхност на стената. Където е необходимо изрязване, можете да го извършите с непрофесионален макетен нож и точна ръка. 
6. След като се монтират всички панелите, върху фугите им се полага обкантващ аксесоар, наличен във Вашия комплект. Това гарантира уплътняването на фугите и създава мека връзка между отделните плоскости (особено важно за постигането на добра звукоизолация на стената).
7. Можете да завършите звукоизолирането на стената си с обикновена гипсокартонова плоскост, като тя "ляга" без конструкция, директно върху звукоизолационните MUTE PANEL панели ( гипскартонът не е включен в комплекта Ви).
 
Ако предпочитате монтажа да бъде извършен от професионален монтажник на шумоизолация, моля свържете се с нас за да получите повече информация.

За повече информация относно продукта, моля свържете се с нас на sales@decibel.bg.

Индекс на звукоизолация

Технически показатели

Размери Mute 30 - 1000 x 1500 x 30 мм; гипсокартонена плоскост 1200 x 2000 x 12,5 мм
Тегло Mute 30 - 21,45 кг./панел (1,5 м²); гипсокартонена плоскост - 19,5 кг./плоскост (2,4 м²)
Модул на еластичност за твърд слой (10 мм) - 3,9 Gpa; за еластичен слой(20 мм) - 70 Mpa
Съпротивление на въздухопреминаване за еластичен слой - 18 500 Rayls/m

Галерия