Перфориран акустичен панел - Acer™

Описание на продукта

Acer™ Panel е акустична облицовка за постигане на оптимално звукопоглъщане в диапазона на средните честоти (300 – 600 Hz). Геометричните форми, използвани при дизайна на панела, са в оптимална пропорция съгласно класическата формулировка, изведена още от времето на гениалния Леонардо Да Винчи – т.нар. златно сечение, при което човешкият мозък възприема максимално хармонично геометрични форми в съотношение 1:1,66. Ръководени от този „златен принцип” DECIBEL създадоха визията на Acer™ Panel. За да бъде комбинирана визията с акустичната ефективност, са проведени множество симулации и измервания за постигане на описаните в графиката на звукопоглъщане оптимални резултати. Местоположението, дълбочината и дължината на отворите,  видът на материала на финишната плоскост, клетъчната структура на порьозния материал, общата дебелина на панела, както и много други параметри са плод на задълбочени изследвания и експерименти.

 

Приложение и монтаж

Acer™ Panelе предназначен за приложения най - вече в офис пространства, магазини и заведения. Възможността да бъдат променяни отворите на перфорацията със стъпка от 0,1мм го прави приложим и за специфични проекти, каквито са изискванията към концертни зали, звукозаписни студиа и домашни кина, където се търси финна настройка на звука. Елегантният му дизайн създава изключителни визуални ефекти върху стените, на които е монтиран.

Acer™ Panel е подходящ за употреба в помещения на закрито.

Акустичните перфорирани панели могат да се монтират както по стените, така и по тавана на помещението. 

При монтаж на панела, чрез директно лепене е необходимо предварително почистване на стената с влажна кърпа. Лепилото за монтажа е полиуретаново монтажно лепило, налично за поръчки от DECIBEL.

DECIBEL предлага и специална монтажна система прикрепена към гърба на панела, която улеснява монтажа и спестява от времето за съхнене.

 

Коефициент на звукопоглъщане

Техническа информация

МатериалMDF с естествен фурнир; технически полиуретан
ЦвятБял мат или естествен дъбов фурнир
Размери500 х 500мм
Дебелина57мм
Тегло1,80кг на панел
Перфорация10,00 %
Монтажстени и тавани; директно лепене или окачваща система

ACER панел се предлага в следните цветове:

Галерия

Свързани проекти

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.