ПИШЕТЕ НИ
ПИШЕТЕ НИ

Ще се радваме да се свържем с Вас! Изпратете ни съобщение и един от нашите представители ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

(Моля, попълнете полетата отбелязани със *.)

Как предпочитате да се свържем с Вас?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
 1. Начало
 2. »
 3. Проекти
 4. »
 5. Офиси и зали за срещи
 6. »
 7. Холистично акустично третиране на офис

Холистично акустично третиране на офис

Холистично акустично третиране на офис
Холистично акустично третиране на офис
Холистично акустично третиране на офис
Холистично акустично третиране на офис
Холистично акустично третиране на офис
Холистично акустично третиране на офис
Холистично акустично третиране на офис
Холистично акустично третиране на офис
Холистично акустично третиране на офис
Холистично акустично третиране на офис
Холистично акустично третиране на офис
Холистично акустично третиране на офис
Холистично акустично третиране на офис

Значението на офис акустиката

В съвременното работно пространство, където сътрудничеството и концентрацията съществуват едновременно, значението на офис акустиката е от огромно значение. Добре проектираната акустична среда насърчава производителността, подобрява комуникацията и се грижи за здравето на служителите. Високите нива на шум, реверберации и разсейване на звука могат да доведат до намален фокус, повишен стрес и намалена ефективност. Тъй като фирмите се стремят да създават жизнени и динамични работни пространства, оптимизирането на акустиката на офиса все по-често се превръща в задача номер 1 за работодателите.

 

Проектът накратко

DECIBEL пое предизвикателството да подобри акустичната среда в офис пространство на Hyperzon в София, като приложи цялостно решение, съобразено с уникалните му нужди. С бетонни повърхности и стъклени прегради офисът представляваше значително акустично предизвикателство, което изискваше внимателен баланс между функционалност и естетика на дизайна.

 

Обхват на работа

 • Задълбочени консултации на място и акустични оценки, за да се разберат специфичните предизвикателства на офис пространството.
 • Тясно сътрудничество с COZY Design Studio за безпроблемно интегриране на акустичните решения в цялостната концепция за дизайн.
 • Препоръки и монтаж на редица акустични панели, включително панели за тавани, панели от акустична пяна Gyza за основната конферентна зала, дизайнерски дървени перфорирани панели ACER за друга конферентна зала и текстилни панели за офисните зони.
 • Проектиране и изпълнение на звукоизолиращи стени Block System за справяне с проблема с изтичането на звук между заседателните зали и отворените офис пространства.
 • Индивидуално проектиране и монтаж на метални канали за допълнително потискане на преноса на звук и подобряване на речта.
 • План за бъдещо инсталиране на персонализирани акустични текстилни панели с принт за добавяне на бранд елементи в пространството.

 

Предизвикателство

Основното предизвикателство беше да се подобри акустичното качество на офис пространството на Hyperzon, като същевременно се запази естетиката на индустриалния дизайн. Освен това, решаването на проблема с изтичането на звук между заседателните зали и отворените офис площи беше от решаващо значение за осигуряването на продуктивна и свободна от разсейване работна среда.

 

Подходящото акустично решение за вашето офис пространство

Изборът на оптималното акустично решение за вашето офис пространство включва внимателна оценка на различни фактори, включително оформление, дизайн, бюджет и специфични акустични предизвикателства. С безброй налични опции, вземането на подобно решение може да бъде доста трудно. Въпреки това, ако вземе предвид собствените си ключови критерии и се консултира с експерти по акустика, всяка организация може да вземе информирано решение за създаване на среда, която поддържа благосъстоянието и представянето на служителите.

 

Нашето решение

Решението на DECIBEL включваше цялостен подход за справяне с разнообразните акустични предизвикателства на Hyperzon, като същевременно допълваше темата на индустриалния дизайн. В тясно сътрудничество с дизайнерското студио DECIBEL препоръча и инсталира различни акустични панели, съобразени с различните зони в офиса.

Текстилните панели бяха стратегически разположени на таваните, за да осигурят ефективно акустично поглъщане и същевременно да предизвикат засилен визуален интерес. Панелите от акустична пяна Gyza в главната конферентна зала бяха боядисани в черно, за да хармонизират с индустриалното излъчване и да осигурят последователно покритие на повърхността. Дизайнерските перфорирани акустични панели ACER внесоха нотка на топлина с дървесни акценти в друга конферентна зала, като подобриха цялостната атмосфера. За офисните зони бяха избрани текстилни акустични панели панели, които предлагат подобрена акустика, ярки цветови варианти и лесна поддръжка.

Освен това, беше инсталирано и звукоизолиращото решение за стени Block System, за да се намалят проблемите с изтичането на звук, като се осигури неприкосновеност на обитателите и се сведат до минимум разсейващите фактори. Бяха проектирани и монтирани персонализирани метални канали за допълнително отслабване на преноса на звук, което доведе до по-голяма конфиденциалност между разговарящите помежду си хора, както и намалени нива на шума.

 

Резултат

Клиентът изрази задоволство от резултатите, подчертавайки професионализма и ангажимента на DECIBEL за предоставяне на ефективни акустични решения. Бъдещите планове включват инсталирането на персонализирани печатни пана, които да изпълнят пространството с персонализирани елементи и допълнително да подобрят естетическата му привлекателност.

 

Готови ли сте и вие за следващата стъпка към акустичното съвършенство на вашия офис?

Свържете се с нас за безплатна консултация още днес!

Свързани продукти

DECIBEL LTD. - Децибел ООД /офис и шоурум/
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.