Звукоизолационно одеяло DBB

Предназначение и описание

Звукоизолационното одеяло DBB е специална разработка на DECIBEL, чийто дизайн и характеристики служат за шумоизолиране на пространства, където се търси гъвкаво и ефективно решение. Звукоизолационната завеса е разработена от висок клас пластоеластични материали, облечени в специално разработен звукопоглъщащ материал, предаващ гъвкавост и устойчивост. За финишен слой е подбран акустично проницаем плат, който придава дизайнерски завършен вид на продукта. Завесата DBB е предназначена за звукоизолация на машини, там където не може да бъде изградена звукоизолационна стена или шумоизолационен бокс. Тя успешно може да бъде използвана за звукоизолация на врати и прозорци в жилищни помещения, музикални стаи и студиа. Високото тегло на завесата от 5.8 кг./м2 осигурява отлични звукоизолационни свойства, а металните капси, монтирани в горния край на завесата, спомагат за нейния лесен монтаж.

Предлага се и във вариант от негорим и водоустойчив финишен слой, което го прави подходящ за индустриално обезшумяване както във вътрешна, така и във външна среда. Звукоизолационните завеси създават гъвкава бариера между източника на шума и жилищното или работно пространство.

Предимството на звукоизолационните завеси, пред останалите шумопонижаващи системи, е в тяхната гъвкавост. Докато те могат да се използват за постоянна шумоизолация, одеялата DBB могат да се приберат и съхраняват, когато няма вече шум и по този начин се създава свободно пространство. Това тяхно качество е изключително удобно за офисни сгради, в които се извършват ремонтни дейности в определени помещения, защото дават възможност да се местят и да изолират участъците, пречещи на нормалния начин на работа.

Одеялото DBB притежава и високи топлоизолационни свойства.
Индекс на звукоизолация Rw = 26 dB. 

Приложение и монтаж

Звукоизолационното одеало DBB осигурява вентилация и достъп до помещенията, като в същото време контролът на шума не се нарушава. Завесите са лесни за монтиране и могат да се местят и използват на различни места, в зависимост от това, къде се намира зоната на шума. Звукоизолационните завеси предлагат дългосрочно и гъвкаво решение за всеки индивидуален случай. 

Приложение:

- Шумоизолиране на компресори
- Хидравлични помпи
- Звукоизолиране на метални компресори
- Подходящи за индустриални машини и за външна употреба, благодарение на негоримия си водоустойчив финишен слой

* Продуктът може да се поръча в различни дължини с ширина 80 см.

 

За повече информация относно продукта, моля свържете се с нас на sales@decibel.bg.

 

Техническа информация

Материал Звукоизолационна мембрана и двустранна звукопоглъщаща синтетична вата
Цветове Предлага се в 22 цвята
Размер 100 см х 80 см
Дебелина 2,5 см
Тегло 4.70 кг

Галерия