ПИШЕТЕ НИ

ПИШЕТЕ НИ

Ще се радваме да се свържем с Вас! Изпратете ни съобщение и един от нашите представители ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

(Моля, попълнете полетата отбелязани със *.)

Как предпочитате да се свържем с Вас?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Индустриални и търговски обекти
  6. »
  7. Шумоизолация на завод в Залцбург

Шумоизолация на завод в Залцбург

Шумоизолация на завод в Залцбург
Шумоизолация на завод в Залцбург
Шумоизолация на завод в Залцбург
Шумоизолация на завод в Залцбург
Шумоизолация на завод в Залцбург
Шумоизолация на завод в Залцбург

Ситуация

KACO GmbH + Co. KG е един от водещите световни разработчици и производители на високопрецизни, ориентирани към приложението решения за за автомобилната индустрия.

Като близък партньор на автомобилната, компанията е в крак с високите изисквания и технически промени в индустрията от десетилетия.

Един от 6-те производствени завода на KACO Dichtungstechnik GmbH & CoKG се намира в красивия St. Michael im Lungau, Австрия. В производството се произвеждат уплътнителни части за автомобилната индустрия. Това изисква високопрецизни машини и съвестни и добри служители.

Проблем

Почистването и сушенето на определени уплътнителни компоненти се извършва в специално помещение с прибл. 100m², което е отделено от останалата част от производството. В тази стая има 4 големи машини и разбира се много малки рафтове за съхранение на входящите и изходящите продукти. Тя е сравнително тясна и има малко място за "третиране" на определени източници на шум.

При постоянни 87 dB(A), нивото на шума в тази стая е твърде високо, за да осигури на работещите там служители приятно работно място. Разделителите на помещенията и загражденията не бяха приемливо решение за компанията поради интралогистични нужди. Подобни шумоизолиращи елементи (малки бариери) винаги биха имали огромно въздействие върху производствения процес и движението в помещението.

Решение

Стените и таванът бяха покрити със силно абсорбиращи акустични абсорбери, за да се намали ехото в помещението и да се постигне като цяло по-ниско ниво на шума в помещението, чрез абсорбиране. По стените и тавана бе положена акустична пяна с дебелина 10-15 см, така че да не пречи на производствените процеси и да намали общото ниво на шум.

Резултат

Нивото на шума извън третираното помещение беше намалено със 7 dB(A).
Постигна се отчетлив резултат, който ще се отрази много положително върху способността за концентрация на служителите.

Производствените процеси не биха били нарушени по никакъв начин, съответно и KACO не е трябваше да променя вътрешните си процеси и организация на труда. 

 

Свързани продукти

DECIBEL LTD. - Децибел ООД /офис и шоурум/
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.