VISTO 48 звукоизолационен панел

 

Предназначение и описание

VISTO 48 е високотехнологичен звукоизолационен и звукопоглъщащ еластичен панел за стени и тавани.
Комбинираните в панела различни слоеве, постигат много по-високи нива на звукоизолация, в сравнение с класическите материали, като стъклено-минерална, каменно минерална вата или корк.  Позицията на диафрагмата от вискоеластичен поливинил (средният слой),  работи едновременно като звукоизолационен, мембранен звукопоглъщащ и виброгасящ елемент. Вълнообразната форма на порестия материал (лицев слой) е с оптимизирана геометрия, която увеличава звукопоглъщането в диапазона между 400-650 Hz, които са най-характерни за  човешкия глас.
VISTO 48продукт, резултат от двугодишни разработки на DECIBEL, по време, на които са изследвани, същинските параметри, определящи акустичните свойства, като:
* Съпротивление на въздухопреминаване
* Вискозна и термална дължина на пората
* Порьозност
* Извивност

Приложение и монтаж

VISTO 48 e предназначен за монтаж в гипскартонови преградни стени (като пълнеж, заместител на класическите минералватови продукти), над окачени тавани, под повдигнати подове и като открита облицовка в студиа и репетиционни.
Когато VISTO 48 се използва за звукоизолация на стени се монтира между носещите профили на гипскартоновата конструкция, където може да бъде подпъхнат между профилите, залепен за същата стена с лепило VISTO BOND или закрепен с монтажни елементи VISTO FIX. 
За звукоизолация на повдигнати подове, VISTO 48 се полага директно върху  съществуващ под без залепяне. Повече за звукоизолацията на подове, вижте тук.
При монтаж над растерни окачени тавани VISTO 48 се подрежда директно върху растерната конструкция, която трябва да бъде усилена с допълнителни окачвачи, за да се избегне провисване.

Поръчайте своя VISTO 48 oще днес и решете проблема с шума. За да поръчате VISTO 48, натиснете ТУК.

За повече информация относно продукта, моля свържете се с нас на sales@decibel.bg.

Индекс на звукоизолация

Техническа информация

Дебелина:4,8 cм
Тегло:2,5 кг
Размер на панела:100 cм x 60 cм
Звукопоглъщане:400 - 650 Hz
Съпротивление на въздухопреминаване:Да
Вискозна и термална дължина на пората:Да
Порьозност:Да
Извивност:Да

Галерия

Свързани проекти

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.