VISTO 48 революционен еластичен звукоизолационен панел

 

Предназначение и описание

VISTO48 е високотехнологичен звукоизолационен и звукопоглъщащ еластичен панел за стени и тавани.

Комбинираните в панела различни слоеве, постигат много по-високи нива на звукоизолация, в сравнение с класическите материали, като стъклено-минерална, каменно минерална вата или корк.  Позицията на диафрагмата от вискоеластичен поливинил (средният слой),  работи едновременно като звукоизолационен, мембранен звукопоглъщащ и виброгасящ елемент. Вълнообразната форма на порестия материал (лицев слой) е с оптимизирана геометрия, която увеличава звукопоглъщането в диапазона между 400-650 Hz, които са най-характерни за  човешкия глас.

VISTO48 e патентован продукт, резултат от двугодишни разработки на Decibel, по време, на които са изследвани, същинските параметри, определящи акустичните свойства, като:

* Съпротивление на въздухопреминаване
* Вискозна и термална дължина на пората
* Порьозност
* Извивност

Множеството акустични изследвания, довеждат до промяна на геометричните размери на клетъчната структура с цел повишаване на звукопоглъщащите и звукоизолационните свойства на VISTO48. 

Постигнатото оптимално съотношение на тези параметри, гарантира високите стойности на звукопоглъщане на лицевия и дънния слой, а масата и коефициента на вътрешни загуби на диафрагмения слой допринася за сериозните звукоизолационни параметри на VISTO48.

Приложение и монтаж

VISTO48 e предназначен за монтаж в гипскартонови преградни стени (като пълнеж, заместител на класическите минералватови продукти), над окачени тавани, под повдигнати подове и като открита облицовка в студиа и репетиционни.

Когато VISTO48 се използва за звукоизолация на стени се монтира между носещите профили на гипскартоновата конструкция, където може да бъде подпъхнат между профилите, залепен за същата стена с лепило VISTO BOND или закрепен с монтажни елементи VISTO FIX.  

За звукоизолация на повдигнати подове, VISTO48 се полага директно върху  съществуващ под без залепяне. Повече за звукоизолацията на подове, вижте тук.

При монтаж над растерни окачени тавани VISTO48 се подрежда директно върху растерната конструкция, която трябва да бъде усилена с допълнителни окачвачи, за да се избегне провисване.

Предимствата на VISTO48 пред класическите материали са:

* по-високото звукопоглъщане в ниски честоти
* много по-високите звукоизолационни свойства
* не предизвиква сърбежи при допир и работа с него
* не се разпрашава и няма опасност от вдишване

Поръчайте своя VISTO48 oще днес и решете проблема със шума. За да поръчате VISTO48, натиснете ТУК.

За повече информация относно продукта, моля свържете се с нас на sales@decibel.bg.

Индекс на звукоизолация

Техническа информация

Дебелина 4,8 cm.
Тегло 2,5 кг.
Размер на панела 100 cm. x 60 cm.
Звукопоглъщане 400 - 650 Hz

Галерия