ПИШЕТЕ НИ
ПИШЕТЕ НИ

Ще се радваме да се свържем с Вас! Изпратете ни съобщение и един от нашите представители ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

(Моля, попълнете полетата отбелязани със *.)

Как предпочитате да се свържем с Вас?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Aкустични бафъли в НБУ

След успешно сътрудничество през 2017 година, в началото на 2019, DECIBEL беше отново потърсен от свой клиент - Нов Български Университет, за да реши проблем с акустиката, като намали времето на реверберация в новоизградения им сектор с класни стаи.

Стаите в НБУ са изградени изцяло от стъкло - тип аквариум. В стаи от този тип, изградени изцяло от твърди и отразяващи повърхности, като стъклото, времето на реверберация (ехото) се увеличава. Ехото пречи, като намалява нивото на разбираемост на речта, създава напрежение в говорещия и пречи на концентрацията при учениците. Таванът на помещението също е отворен, като стъклените прегради не стигат до него, с цел по-добра аерация на помещението. Изпълнен по-този начин, тавана не спира преминаването на звука между помещенията.

Често се случва инженерите на DECIBEL, да бъдат изправени пред предизвикателството да разрешат проблем, с акустиката възникнал след цялостното завършване на проекта и интериора. Опитът ни показва, че когато звукоизолацията не е предвидена на етап проект, а се налага впоследствие, проектите се оскъпяват и се налага да се направят промени по вече завършени пространства.

За да разрешим проблема в НБУ и да намалим нивото на реверберация, инженерите на DECIBEL, предложиха поставяне на хоризонтални акустични бъфали на тавана, без това да нарушава визията със стъклените прегради на помещението. Бъфалите бяха произведени от импрегниран технически полиуретан и акустичен текстил.

Нормативното изискване за класните стаи е RT<0.80сек. Резултат от направените замервания показаха, че успешно намалихме звуковото ниво в стаите и подобрихме акустичната среда с осезаемите 4dB.

Ако и вие имате нужда да намалите нивата на шумовото замърсяване, на което сте подложени - не отлагайте! Свържете се с нас при първа възможност. Нашата цел е проектирането, разработването и постигането на звукоизолационни решения, които да подобрят значително автентичната атмосфера на жилищните и работни места на нашите клиенти.

DECIBEL LTD. - Децибел ООД /офис и шоурум/
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.