ПИШЕТЕ НИ
ПИШЕТЕ НИ

Ще се радваме да се свържем с Вас! Изпратете ни съобщение и един от нашите представители ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

(Моля, попълнете полетата отбелязани със *.)

Как предпочитате да се свържем с Вас?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
City Mark Art Center
City Mark Art Center
City Mark Art Center
City Mark Art Center
City Mark Art Center
City Mark Art Center
City Mark Art Center

Звукоизолация и цялостно акустично решение на многофунционална зала City Mark Art Center в жилищна сграда в гр. София

"Кино Левски", както е известен сред повечето столичани, е киносалон, построен в края на 60- те години в основите на жилищна сграда на бул. Янко Съкъзов.

След 90-та година държавното кино е превърнато в частен салон за прожекции, частни партита и корпоративни събития. Скоро след това, започват и оплакванията на живущите в сградата, поради високите нива на шум, както от провежданите събития, така и от новомонтираните климатични инсталации обслужващи обекта. До приключване на работата на раздържавения салон, тези проблеми остават нерешени.

Настоящето на "Кино Левски"  и обитателите на сградата.

През 2012г., новият собственик и инвеститор, решава да възроди "Кино Левски", като го превърне в многофункционална зала за културни събития от разнороден характер. Намерението е помещенията да се устроят така, че да могат да се ползват за театрални постановки, музикални спектакли, концерти, изложби и корпоративни семинари.

Отчитайки досегашният негативен опит на живущите в сградата над салона, новият собственик, решава да отстрани всички конструктивни недостатъци, които са предпоставка за предаване на шум и да постигне оптимална акустична среда, както в залите, така и в жилищата на съкооператорите наоколо.

Екипът на Decibel получава покана за работа по този проект през 2014г. С цел правилно предписание и проектиране на звукоизолационни решения, са проведени множество акустични измервания, последвани от цялостно проектиране и изпълнение на шумопонижаващи системи по необходимите конструктивни и вентилационни елементи. 

Освен част "звукоизолация",  проекта City Mark Art Center, включва и част акустично третиране, в която водещ проектант е инж. И. Христев, завършил инженерна акустика в Дания.

Резултати от изпълнението на звукоизолационните и акустични предписания.

След изпълнение на всички проектирани и предписани мерки, бяха проведени измервания на звуково налягане в работен режим. При звуково натоварване от 90 dBA в залите, в жилищните помещения, непосредствено над тях, бяха измерени нива между 28 dBA - 29 dBA. С тези нива се постигат заложените проектни стойности и се зачитат минималните нива на звукоизолация, цитирани в наредба № 4 от 2006г. , за ограничаване на вредния шум.

Най- съществените резултати, постигнати чрез правилното шумоизолиране са отчетени от живущите в сградата, които след изпълнение на мерките не само, че не са засегнати от шума, но и постигат отношения на добросъседство с новия собственик на " Кино Левски".

Разгледайте интериора в галерията по-долу и посетете City Mark Art Center, за да чуете на живо как "звучи" една перфектна акустична среда.

Свързани продукти

DECIBEL LTD. - Децибел ООД /офис и шоурум/
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.