ПИШЕТЕ НИ
ПИШЕТЕ НИ

Ще се радваме да се свържем с Вас! Изпратете ни съобщение и един от нашите представители ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

(Моля, попълнете полетата отбелязани със *.)

Как предпочитате да се свържем с Вас?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Индустриални и търговски обекти
  6. »
  7. Фантастико - обезшумяване на климатични тела

Фантастико - обезшумяване на климатични тела

Фантастико - обезшумяване на климатични тела
Фантастико - обезшумяване на климатични тела
Фантастико - обезшумяване на климатични тела
Фантастико - обезшумяване на климатични тела
Фантастико - обезшумяване на климатични тела

В един от магазините на търговска верига “Фантастико”, намиращ се в квартал Разсадника, разположен в близост до високи, жилищни кооперации, се наблюдава проблем с шума от климатични тела на покрива. В архитектурата на магазина са били предвидени и заложени естествени звукоизолационни прегради, вградени в конструкцията, но на по-късен етап се оказва, че те не достигат за изпълнение на нормативните изисквания за нивото на шум.

Поради факта, че магазин “Фантастико” се намира в близост до жилищни сгради, ръководството му решава да извърши инвестиция в здравето на околните и да потърси отговорно решение на проблема, осигуряващо не само изпълнение на нормативните изисквания, но и постигането на още по-добри резултати на звуковото ниво.

След извършен оглед от инженер – акустик, представител на Decibel, е препоръчано да се изготви специален проект, който да даде конструктивно решение за шумоизолационни мерки, които да постигнат максимален ефект на шумопонижаване, без да се нарушава работния цикъл на машините. Проектът включва подробно заснемане на шумовите източници, дигитален анализ, шумова карта и конструктивно и акустично решение за шумопонижаващите мерки.

Решението, заложено в проекта на Decibel, включва изграждане на лека метална конструкция и съчетание на следните звукоизолационни продукти: звукоизолационни кулиси, метални перфорирани панели PZP и шумоизолационни мембрани. 

Поради характера на конструкцията е предложено специално инженерно решение в проектирането на конструкцията, което позволява при промяна на външните температури, въздушния поток да бъде запазен, както и редуцираните децибели. Продуктите, изградени за тази цел, са регулируеми, шумоизолационни кулиси с влагоустойчиви материали.

Работата по звукоизолация на климатичните тела в магазина “Фантастико”, от проектиране до измерване на финалните резултати, е изпълнена в рамките на един месец.

Финалните измервания на нивата на шум след изградената конструкция са повече от отлични, като предписания и изпълнен от Decibel звукоизолационен проект успява да занижи нивата на шум под изискваните норми от 35 децибела и по този начин спокойствието на живущите и работещите, в близост до магазин ”Фантастико”, няма да бъде нарушено.

DECIBEL LTD. - Децибел ООД /офис и шоурум/
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.