ПИШЕТЕ НИ
ПИШЕТЕ НИ

Ще се радваме да се свържем с Вас! Изпратете ни съобщение и един от нашите представители ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

(Моля, попълнете полетата отбелязани със *.)

Как предпочитате да се свържем с Вас?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Индустриални и търговски обекти
  6. »
  7. Шум от сградата на "Европарламента"

Шум от сградата на "Европарламента"

Шум от сградата на "Европарламента"
Шум от сградата на "Европарламента"
Шум от сградата на "Европарламента"
Шум от сградата на "Европарламента"
Шум от сградата на "Европарламента"

Сградата на Eвропарламента се намира на една от най-оживените локации в центъра на София. С цел въздухът да циркулира, на покрива е инсталирана климатична камера, която работи през целия ден. Отделно от това, откъм вътрешния двор на сградата, на шестия етаж функционира дизелов генератор. Въпросният вътрешен двор сградата на европарламента споделя с няколко жилищни кооперации. През последните години от живущите в тези кооперации постъпват множество оплаквания от силния шум, идващ откъм дизеловия двигател и климатичната камера на покрива.

Поради възникналия проблем, европарламентът се свърза с DECIBELза ефективно решение. Екипът ни създаде проект за изолиране на шума от климатичната камера и дизеловият двигател.

Процесът на DECIBELсе осъществи в няколко етапа. Първо бяха инсталирани шумозаглушители за обезшумяване на отворите, като за някои от тях се наложи прикрепяне на допълнителна конструкция с цел те да бъдат устойчиви на ветрови натоварвания. Около климатичната камера беше инсталирана ограда от PZPпанели с изработка перфорирана ламарина от предната страна и плътна ламарина от задната страна с цел да бъде изолиран дразнещият шум.

По време на процеса възникнаха някои трудности поради оживената локация на обекта. Елементите от конструкцията бяха проектирани чрез индивидуален проект от нашите инжинери с размери не по-големи от 2.40 метра, за да могат да се транспортират до покрива чрез асансьора на сградата. След инсталиране на конструкцията на климатичната камера, същият процес се потвори и при дизеловия генератор, като при него освен стените се наложи инсталиране и на покрив. Целият монтаж беше осъществен в рамките на 30 дни.

Веднага след инсталацията на двете конструкции последваха положителни отзиви от страна на жалбоподателите, живеещи в кооперациите, които споделят общ двор със сградата на европарламента.

Свързани продукти

DECIBEL LTD. - Децибел ООД /офис и шоурум/
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.