ПИШЕТЕ НИ
ПИШЕТЕ НИ

Ще се радваме да се свържем с Вас! Изпратете ни съобщение и един от нашите представители ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

(Моля, попълнете полетата отбелязани със *.)

Как предпочитате да се свържем с Вас?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Индустриални и търговски обекти
  6. »
  7. Шумоизолация на генератор в Telenor

Шумоизолация на генератор в Telenor

Шумоизолация на генератор в Telenor
Шумоизолация на генератор в Telenor
Шумоизолация на генератор в Telenor
Шумоизолация на генератор в Telenor
Шумоизолация на генератор в Telenor
Шумоизолация на генератор в Telenor
Шумоизолация на генератор в Telenor
Шумоизолация на генератор в Telenor
Шумоизолация на генератор в Telenor
Шумоизолация на генератор в Telenor

Преди години точно до Бизнес Парк София, където се намират офисите на Telenor, компанията построява и свой голям data center. 

Data center-ът има нужда от мощно охлаждане, което разбира се компанията осигурява. Освен това им е необходимо резервно захранване, осигурено от 2 дизел генератора, всеки един с мощност колкото на 1 корабен двигател. Мощното допълнително захранване, което се включва рядко, но понякога и през нощта (в периоди от по няколко часа), предизвиква оплаквания от силния шум, който държи будни съседите, живеещи в блок намиращ се през улицата отсреща. Обикновено при подобни случаи, започват жалби и молби за отстраняване на проблема какато се случва и при Telenor. Хората от блока описват шума като непоносим и създаващ невъзможност за осъществяване на спокоен престой в домовете им. Казусът се точи около 3 години без резултат, до момента в който гневен жител, решава да стреля по служител на Telenor с въздушна пушка. Предупредително. Това, явно дава нов тласък на разрешаването на проблема, защото, скоро след събитието Telenor ни потърси и ни сподели за проблема с мощните и шумни генератори. След като чухме тяхната версия на “пречещи” причинители на шума, решихме да сверим информацията и с жителите на блока- “потърпевшите”. Те разказаха, че шумът който чуват е “ причина да не могат да спят нощем и да не могат да си отворят прозорците денем”.

Решихме да се заемем със случая, като проектирахме, изработихме, доставихме и монтирахме външни шумозаглушителни тела. Технологичният процес по проектирането и производството им отнеха на специалистите в инженерния ни отдел и фабриката ни около  3 месеца, а създадените от тях съоръженията са с общо тегло над 2000 кг. Инсталацията продължи 20 дни.

По договор клиентът ни искаше постигане на резултат, който да гарантира спазване на българските норми за шум през деня и тези през нощта. Ние обаче за наша цел поставихме постигане и на друг резултат. А именно - жителите на блока да изпитат удоволствието от тишината в домовете си както е било преди изграждането на допълнителното захранване на data center-а, а фирма Telenor да работи необезпокоявана и в полза на хората.

Към настоящия момент задачата е изпълнена. Вчера минавайки по улицата между блока и съоръжението на Telenor, установихме, че охлаждането работи, но то вече на никого не пречи. Професионалните контролни измервания за постигнати резултати, също потвърдиха ефекта от шумозаглушителите. 

Живеещите в блока отсреща вече не биха могли да разберат, кога охлаждането работи и кога не. 

В нашата работа често се случва да се срещаме с  “пречещи” и “потърпевши”, в някои случай клиентите ни са “пречещите”, в други те са “потърпевшите”. Шумоизолацията е възможна и в двата случая.

Нашата цел обаче, винаги е била да информираме и обърнем внимание към важността на консултиране със специалисти по акустика при проектирането на сгради и съоръжения. Проектираната и изпълнена навреме и качествено шумоизолация от опитни професионалисти е най- ефективна, а уважението между “съседите” може да бъде запазено, без използването на пушки ;)

Ако ситуацията която Ви описахме създала се при Telenor и техните съседи, Ви е позната не се колебайте да се свържете с нашите специалисти, на които да споделите своя проблем с шума и те ще дадат индивидуално решение за вашия казус свързан със звукоизолация, акустика или вибрации в жилищни, обществени или индустриални сгради.

Благодарим на Telenor и жителите на сградата, които въпреки трудностите, съдействаха в подобряването на жилищната и работната си среда и ни направиха част от разрешаването на важен казус, а резултатът е ценен както за клиентите ни така и за нас.

Свързани продукти

DECIBEL LTD. - Децибел ООД /офис и шоурум/
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.