ПИШЕТЕ НИ
ПИШЕТЕ НИ

Ще се радваме да се свържем с Вас! Изпратете ни съобщение и един от нашите представители ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

(Моля, попълнете полетата отбелязани със *.)

Как предпочитате да се свържем с Вас?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Жилища
  6. »
  7. Шумоизолация на луксозни апартаменти, София 2021.

Шумоизолация на луксозни апартаменти, София 2021.

Шумоизолация на луксозни апартаменти, София 2021.
Шумоизолация на луксозни апартаменти, София 2021.
Шумоизолация на луксозни апартаменти, София 2021.
Шумоизолация на луксозни апартаменти, София 2021.
Шумоизолация на луксозни апартаменти, София 2021.

Шумовото замърсяване се превръща във все по-голям проблем и оказва засилено въздействие върху здравето и съня на обитателите на големите градове. В столицата ни, измервателни пунктове за последната година са отчели, че над 60% градските зони се намират в шумова среда достигаща осреднени дневни индекси от 58 dBA и 77 dBA.

Нивото на шум около 50-60 dBA, влияе негативно на нервната система и смущават труда и почивката.

През 2020г. предприемач и собственик на R&R apartments решава, че ще реновира стара сграда от 1980г. на ул. Чаталджа в центъра на столицата и че ще създаде висок клас сервизирани апартаменти под наем. Идеята му е, че освен предлаганите бутикови услуги, ще предложи и висок клас акустичен комфорт и конфиденциалност на клиентите си. Услуга, която се предлага рядко, дори в изискани хотели, но се търси все по- често от хората, които ценят качеството на съня си и не желаят да смущават или да бъдат смущавани от околните обитатели.

Заданието на собственика беше да постигнем максимално ниво на шумоизолация между апартаментите. В случая максимална шумоизолация означаваше, че каквото и да се случва в един апартамент, то не трябваше да бъде чуто от някой от съседните. Музика, говор, разговори на висок глас в малките часове на деня, трябваше да са възможни за едни клиенти на R&R apartments, но не за сметка на комфорта на останалите клиенти.

Освен звукоизолацията между апартаментите, възложителя, държеше и на акустичния комфорт в помещенията. Поиска елиминиране на кънтенето и максимално усещане за уединеност и уют.

Работата ни по проекта включваше подбор на най-подходящите звукоизолационни материали и инсталация. След завършване на строителните и довършителни работи, завършихме проекта с инсталация на акустични текстилни панели  за стена с висок индекс на звукопоглъщане. Инсталирани на правилните места на стените зад леглата и на стените зад телевизорите, акустичните панели допълниха ефекта на инсталираната в стените звукоизолация.

Момента на истината настъпва при провеждане на контролните измервания за постигнат резултат. За целта пресъздадохме реална битова ситуация. Увеличихме нивото на телевизора в един от апартаментите до максимум и измерихме ниво от 80 dBA. Отидохме в съседния апартамент, за да отчетем нивото на преминаващия звук. Измерихме ниво на шум от 25 dBA (10 dBA под нормата за спокоен сън). Опитахме се да чуем с ушите си шума от телевизора в съседното помещение, но не успяхме. Резултата от комбинацията между звукоизолация и акустични панели надмина очакванията на клиента ни, а ние записахме в портфолиото си още един перфектно изпълнен проект.

Пожелаваме на собственика на R&R apartments запълнени апартаменти и доволни клиенти. Повече информация за настанявания в бутиковата сграда на R&R apartments, можете да намерите ТУК .

Свързани продукти

DECIBEL LTD. - Децибел ООД /офис и шоурум/
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.