ПИШЕТЕ НИ
ПИШЕТЕ НИ

Ще се радваме да се свържем с Вас! Изпратете ни съобщение и един от нашите представители ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

(Моля, попълнете полетата отбелязани със *.)

Как предпочитате да се свържем с Вас?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Студия за музика и звукозапис
  6. »
  7. Шумоизолация на студио за барабани

Шумоизолация на студио за барабани

Шумоизолация на студио за барабани
Шумоизолация на студио за барабани
Шумоизолация на студио за барабани
Шумоизолация на студио за барабани
Шумоизолация на студио за барабани
Шумоизолация на студио за барабани
Шумоизолация на студио за барабани
Шумоизолация на студио за барабани
Шумоизолация на студио за барабани

Акустичният проблем

През Юли 2020г. професионалният музикант и барабанист Венко Поромански потърси от DECIBEL решение на проблем в студиото си за барабани. Клиентът ни сподели за два основни проблема. Първият проблем беше звукоизолацията и вибрациите, които тръгват по цялата сграда и предизвикват оплаквания и недоволство от хората живеещи в близост. Студиото се намира на 16 етаж на жилищна сграда (обикновено такива студия се правят под земята).

Вторият проблем беше качеството на звука  и това че барабанистът не чуваше реално звука на инструмента. Звуковата енергия, която се излъчва от барабаните се нуждае от голямо пространство, а в този случай обемът на помещението е малко. За да звучат добре и барабанистът да харесва произведенията които пресъздава, трябва помещението да е правилно акустично третирано. 

Наша задача беше да подобрим звуко и виброизолационните параметри на помещението, както и да третираме така помещението че да се чува реално звука на инструмента, да не е нужно да се компенсира с повече натиск или промяна на баланси на динамиката на свиренето , което е често срещана грешка при индивидуалното свирене. 

Решението

За целта DECIBEL разработи проект за акустично третиране на студиото за индивидуална творческа работа. 

Процесът премина през измервания, за да се установят звуковите нива при динамично свирене на барабани. 

Инженерно-акустични подобрения бяха извършени с виброизолационен подиум от две плоскости, отделени една от друга със сферични гумено-пневматични амортисьори.

Eкипът на DECIBEL извърши звукопоглъщаща акустична третировка в репетиционната. Проектираната и изпълнена конструкция, редуцира вибарациите към конструкцията с 99 % в честотния диапазон от 15 Hz до 20 000 Hz. 

За да бъдат увеличени звукоизолационните свойства на най-лекия преграден елемент – съществуващата врата – е добавена втора такава с двойни уплътнения и звукопонижаваща четка по дъното й. Също така на една от вратите е залепен звукопоглъщащ технически полиуретан с дебелина 15 см. След изпълнението на така описаните мерки звукоизолацията на вратите се е увеличила от 28dB на 42dB. 

Процесът продължи 2 месеца.

Резултати от изпълнения проект

След завършване на акустичното третиране е постигнат чист звук на инструмента. Изработеният подиум изолира структурната вибрация която се предизвиква от звуковото налягане в помещението. Веднага след инсталацията обратната връзка която получихме от клиентът ни е положителна. 

“Свиренето на ударни инструменти ми носи удоволствие, радост и ме кара да се чувствам пълноценен и жив. Правя нещо истинско от сърце!” - Венко Поромански 

Ако сте намерили Вашата причина да се чувствате пълноценни и свиренето е Вашето удоволствие не се колебайте да се свържете с нас за да подобрим акустиката във вашето помещение за творчество.

Вижте отзивите на Венко Поромански за завършения проект и коментара по казуса на д-р инж. Цветан Недков във видеото. ⬇️https://youtu.be/J9IdBRPCOk8

Свързани продукти

DECIBEL LTD. - Децибел ООД /офис и шоурум/
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.