ПИШЕТЕ НИ

ПИШЕТЕ НИ

Ще се радваме да се свържем с Вас! Изпратете ни съобщение и един от нашите представители ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

(Моля, попълнете полетата отбелязани със *.)

Как предпочитате да се свържем с Вас?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Шумоизолация на завод за цимент, Австрия

Шумоизолация на завод за цимент, Австрия
Шумоизолация на завод за цимент, Австрия
Шумоизолация на завод за цимент, Австрия
Шумоизолация на завод за цимент, Австрия
Шумоизолация на завод за цимент, Австрия
Шумоизолация на завод за цимент, Австрия
Шумоизолация на завод за цимент, Австрия
Шумоизолация на завод за цимент, Австрия

Ситуация

Hatschek Rohrdorfer е традиционна регионална Австрийска компания, която произвежда цимент с различно качество за различни приложения.

Калциевата смес се нагрява последователно в термична потапяща лента, така че след това да може да се използва в производството на цимент. Циклонът с височина 70 метра, в който се извършва това нагряване, има 5 големи отвора, през които се извършва поддръжка и през които топлината се извежда навън.

Проблем

Тези отвори обаче също така позволяват на шума, произведен в топлообменника, да излезе навън. Тези 5 отвора са широки около 6 метра и високи между 5 и 8 метра. Звукът, който излиза от тук, тревожи и прези на жителите наоколо. Ръководството на Hatschek Rohrdorfer искаше да поддържа добри взаимоотношения сместните обитателите и значително да намали нивото на шума, което жителите в околните къщи чуваха.

Решение

В проект съвместно със специалисти по сградна физика е проектирано решение за ограждане на 5-те отвора. Капаците са изработени от поцинковани стоманени панели, които са перфорирани отвътре, за да абсорбират звука. Плъзгащи се шумоизолиращи врати са монтирани на 3 от 5-те отвора, за да позволят достъп с мотокар. 

Специално предизвикателство

Инсталирането на това решение изискваше използването на екип от алпинисти, които се спуснаха с рапел от кулата на топлообменника, за да монтират горния капак и да закрепят крепежните елементи за конструкцията. Среданата височина, на която се осъществи монтажа беше 40 м.

Резултат

Монтажа бе изпълнен от екипа ни за 8 работни дни. Отворите бяха успешно затворени и беше постигнато намаляване на нивото на шума, зададено в предварителния проект.

Свързани продукти

Звукоизолационно одеяло DBB™

Звукоизолационното одеяло DBB™ е специална разработка на DECIBEL, чийто дизайн и характеристики служат за шумоизолиране на пространства, където се търси гъвкаво и ефективно решение. Звукоизолационната завеса е разработена от висок клас пластоеластични материали, облечени в специално разработен звукопоглъщащ материал, предаващ гъвкавост и устойчивост. За финишен слой е подбран акустично проницаем плат, който придава дизайнерски завършен вид на продукта. Одеялото DBB™ е предназначено за звукоизолация на машини, там където не може да бъде изградена звукоизолационна стена или шумоизолационен бокс. Тя успешно може да бъде използвана за звукоизолация на врати и прозорци в жилищни помещения, музикални стаи и студиа. Високото тегло на завесата от 5.8 кг./м2 осигурява отлични звукоизолационни свойства, а металните капси, монтирани в горния край на завесата, спомагат за нейния лесен монтаж. Предлага се и във вариант от негорим и водоустойчив финишен слой, което го прави подходящ за индустриално обезшумяване както във вътрешна, така и във външна среда. Звукоизолационните завеси създават гъвкава бариера между източника на шума и жилищното или работно пространство. Предимството на звукоизолационните завеси, пред останалите шумопонижаващи системи, е в тяхната гъвкавост. Докато те могат да се използват за постоянна шумоизолация, одеялата DBB™ могат да се приберат и съхраняват, когато няма вече шум и по този начин се създава свободно пространство. Това тяхно качество е изключително удобно за офисни сгради, в които се извършват ремонтни дейности в определени помещения, защото дават възможност да се местят и да изолират участъците, пречещи на нормалния начин на работа.   Звукоизолационното одеало DBB™ осигурява вентилация и достъп до помещенията, като в същото време контролът на шума не се нарушава. Завесите са лесни за монтиране и могат да се местят и използват на различни места, в зависимост от това, къде се намира зоната на шума. Звукоизолационните завеси предлагат дългосрочно и гъвкаво решение за всеки индивидуален случай.Одеялото DBB™ притежава и високи топлоизолационни свойства.Индекс на звукоизолация Rw = 26 dB. DBB™може да се поръча в различни дължини с ширина 80 см.За повече информация относно продукта, моля свържете се с нас на sales@decibel.bg.  42334234234

Звукоизолационно одеяло DBB™

DECIBEL ENCLOSURE шумоизолираща кабина

За намаляване на шума от работещи машини като чилъри и генератори, DECIBEL създаде високоефективна кабина, чиято цел е да бъде инсталирана около машини и съпръжения, като по този начин да елиминира шума, идващ от тях. Шумоизолиращата кабина на DECIBEL е предназначена за предпазване на работниците от шум, генериран по време на работа. В индустриални условия шумът от оборудване често надхвърля границите за безопасност на слуха. Също така възпрепятства комуникацията между работниците. Кабината на DECIBEL е ефикасен начин за решаване на проблеми от подобно естество. Всички звукоизолационни кабини на DECIBEL, могат да бъдат персонализирани, сглобявани и разглобявани, според особеностите на оборудването и нуждите.   За да се постигне максимално намаляване на шума от отворите на шумозаглушителната кабина, DECIBEL разработи CHOFF-KA. Стоманеният механизъм в началото на шумозаглушителя спомага за премахване на отворената зона и следователно за предаване на шум, но в същото време все още предлага достъп до затворената машина. Основната причина за избора на стомана вместо конвенционалната гума е да се осигури по-добро намаляване на шума благодарение на по-голямата маса и много по-голямата износоустойчивост на материала. DECIBEL разработва и предлага освен опционални заглушители CHOFF-KA за инсталиране при входa и изходa на кабината, също така електрически и механични компоненти на системата, както и възможност за пълно персонализиране на заграждението според специфични изисквания от страна на клиента. При желание електрическите и механични компоненти могат да бъдат инсталирани в конструкцията на панела за постигане на естетическа визия.42334234234

DECIBEL ENCLOSURE шумоизолираща кабина

Decibel Booth

DECIBEL BOOTH е най-модерното решение за организиране на офиси на открито пространство. Тези кабинки създават перфектна поверителност за провеждане на телефонни разговори или кратки срещи в тиха и спокойна среда, дори в средата на хаоса в кол центъра. Кабинките могат да се използват и за целите на звукозапис. Има различни размери и стилове на DECIBEL BOOTH, които могат да се впишат точно в интериорния дизайн на офиса, като същевременно задоволяват практическата нужда от уединение както акустично, така и визуално. В DECIBEL вярваме, че всеки офис на открито има уникален стил и корпоративна култура. Затова предлагаме пълна персонализация на нашите акустични кабини по отношение на форма, размери, цвят на интериора и екстериора и др. Екстериорът на DECIBEL BOOTH може да бъде дървен, метален или стъклен, докато интериорът може да бъде декориран с акустичен текстил или нашите акустични панели с покритие от плат и 22 опции за цвят.42334234234

Decibel Booth
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.