ПИШЕТЕ НИ
ПИШЕТЕ НИ

Ще се радваме да се свържем с Вас! Изпратете ни съобщение и един от нашите представители ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

(Моля, попълнете полетата отбелязани със *.)

Как предпочитате да се свържем с Вас?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Жилища
  6. »
  7. Шумоизолация в жилищен комплекс

Шумоизолация в жилищен комплекс

Шумоизолация в жилищен комплекс
Шумоизолация в жилищен комплекс
Шумоизолация в жилищен комплекс
Шумоизолация в жилищен комплекс

ФИТНЕС ПОМЕЩЕНИЕ В КОМПЛЕКС “САН СТЕФАНО ПЛАЗА”

Вторият  проект в комплекса "Сан Стефано Плаза" с който се заехме беше фитнесът към комплекса. 

Какъв беше проблемът?

От екипа на комплекса ни поканиха за да проучим и дадем диагноза на проблема. В нашата работа правилната” диагноза” е половината от решението. Затова за нас е от голямо значение да проведем  обследване и да изготвим проект по акустика и звукоизолация. Така разбираме от какво са породени високите нива на шума и прилагаме индивидулни решения, които са и финансово оправдани. 

Каква беше целта? 

При разговор със собственика на фитнеса  разбираме че главният въздуховод на сградата минава през фитнеса, което е и причината за дразнещото бучене в помещението.При детайлно проучване на помещението открихме че зад стените на фитнеса е инсталирано оборудването за отопление и вентилация на сградата. 

Инженерите на DECIBEL установиха че на изхода на вентилационната машината  въздуховодът е в ъглова форма с 90 градусов завой.

При този завой силната струя генерира 50 Hz шум които се пренасяха по цялата система като разнася шума. При изводите от посещението и откриването на проблема, откриването на решението му веднага се превърна в наша цел. 

Класическото решение в такива случай е прилагането на кулисни правоъгълници изработени от стъклена вата и перфорирана ламарина. Такива системи се изграждат като се изчислява количеството въздух което трябва да бъде възпроизведено.

При прилагане на класическия метод за справяне с този проблем диаметърът на въздуховодите се намалява и машините не изпълняват функцията си пълноценно. 

 Какво беше решението?

Екипът на DECIBEL проектира и приложи иновативен начин за третиране на ъглите с поглъщащ материал в комбинация с отразващ такъв. 

 

Резултатите:

След монтажа на шумоизолиращото решение който осъществихме и  във фитнес помещението проблемните 50 Hz вече не можеха да бъдат измерени във фитнес помещението, от страна на собственика получихме също положителна обратна връзка.

 

АПАРТАМЕНТИ ПОД НАЕМ В КОМПЛЕКС “САН СТЕФАНО ПЛАЗА”

Луксозният комплекс “Сан Стефано Плаза” предлага стилно обзаведени апартаменти под наем. Скоро след отдаването на някои от тях екипът на "Сан Стефано Плаза" се сблъсква отново с проблем с шума. 

Получихме покана от тях да открием източника на високите нива на шум, които възпрепядстват спокойния сън на наемателите на апартаментите и да изработим решение.

 Какъв беше проблемът?

Екипът на DECIBEL отново прие съвместната работа със "Сан Стефано Плаза" и се зае с казуса. 

След прецизно проведено проучване с висококачествена техника, открихме причинителя на шум- отоплителни тела на водна основа, задвижвани от мотор.

Каква беше целта? 

След като установихме откъде произлиза пречещият шум, приехме за наша кауза да върнем спокойния сън на наемателите на "Сан Стефано Плаза". 

 

Какво беше решението?

Нашият екип от опитни и доказали се  инженери  обръща специално внимание на целия цикъл на един проект – от проектирането, през производството, доставката и монтажа до завършването му с контролни измервания.

Разработихме индивидуален проект,според нуждите на клиента, за изграждане на шумоизолация с материал Fomex и допълнително оплътняване. Решението ни беше удобрено от клиента ни и преминахме към етап доставка и монтаж. 

 

Резултатите:

След реализиране на проекта проведохме контролно измерване с което потвърдихме заложените резултати. Екипът на “Сан Стефано Плаза” ни възложи шумоизолиране на още два от апартаментите им, което за пореден път ни доказва че сме постигнали желаното от тях. Благодарим за доверието на екипа на Сан Стефано Плаза.

Свързани продукти

DECIBEL LTD. - Децибел ООД /офис и шоурум/
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.