ПИШЕТЕ НИ
ПИШЕТЕ НИ

Ще се радваме да се свържем с Вас! Изпратете ни съобщение и един от нашите представители ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

(Моля, попълнете полетата отбелязани със *.)

Как предпочитате да се свържем с Вас?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Жилища
  6. »
  7. Шумоизолиране на чилъри

Шумоизолиране на чилъри

Шумоизолиране на чилъри
Шумоизолиране на чилъри
Шумоизолиране на чилъри
Шумоизолиране на чилъри
Шумоизолиране на чилъри
Шумоизолиране на чилъри
Шумоизолиране на чилъри
Шумоизолиране на чилъри
Шумоизолиране на чилъри

В прилежащ двор на новопостроена 15 етажна жилищна и обществена сграда, намираща се на възлово място в гр. Варна, са монтирани 10 броя климатични агрегати, обслужващи климатичната инсталация на сградата. Преди пускане на сградата в експлоатация, собствениците разбират, че ще имат сериозни проблеми с генерираният от агрегатите шум, тъй като в непосредствена близост има и други жилищни сгради. Когато още при първите пробни пускания на системата, започват оплакванията на живущите в съседните сгради, собствениците решават да потърсят решение на проблема и наемат екипа на Decibel да проектира и изпълни обешумителни мерки.

При първоначалните измервания на Decibel, се установява звуково ниво над 86 dBA при инсталацията и над 75 dBA в жилищните помещения, намиращи се на 15-я етаж на сградата. Заданието на инвеститора включва изискване проектирането, изработката и монтажа на шумопонижаващите мерки да се изпълнят за рекордно кратки срокове за такъв обем на работа- а именно 45 календарни дни. 43 дни след стартирането на проекта е монтиран последният компонент от шумопонижаващата инсталация и са проведени тестови измервания за установявана на постигнатите резултати.

Измерено е звукопонижаване от средно 18 dBA, при изчислени проектни стойности между 18 dBA и 20 dBA. Предстои сградата да бъде пусната в експлоатация и да бъдат събрани данни от субективното възприятие за шума на новите обитатели. Звуковото налягане към съседните сгради е редуцирано средно с 23 dBA и след изпълнението на шумозаглушителните мерки не са постъпвали нови оплаквания.

 

DECIBEL LTD. - Децибел ООД /офис и шоурум/
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.