ПИШЕТЕ НИ
ПИШЕТЕ НИ

Ще се радваме да се свържем с Вас! Изпратете ни съобщение и един от нашите представители ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

(Моля, попълнете полетата отбелязани със *.)

Как предпочитате да се свържем с Вас?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Студия за музика и звукозапис
  6. »
  7. Третиране на професионална сцена

Третиране на професионална сцена

Третиране на професионална сцена
Третиране на професионална сцена
Третиране на професионална сцена
Третиране на професионална сцена
Третиране на професионална сцена
Третиране на професионална сцена
Третиране на професионална сцена
Третиране на професионална сцена

Въпрос: Какво доведе клиента при DECIBEL?

Отговор: Професионалните музиканти и акустични инженери в Doli Media Studio дойдоха при нас със свое собствено проучване и акустични анализи. Те вече познaваха работата ни от предишни общи проекти от 2012г. досега.  Не ни се наложи да тестваме акустика и нива на шум, защото те вече знаеха от какво имат нужда, без ние да трябва да анализираме пространството, какъвто е случаят попринцип. Те също така знаеха, че ние сме единствената фирма, която би изпълнила проекта, така че да отговаря на стандартите и сроковете. Ние предоставихме офертата в същия ден, в който ни потърсиха и започнахме работа още на следващия ден. Специалисти сме в бързо и добре свършената работа.

 

Въпрос: А какъв по-точно беше проблемът?

Отговор: Проблемът беше, че аудио- акустичното озвучаване на шоуто се чуваше извън сградата, в която се намира студиото. Самата сграда пък се намира в жилищен квартал, с близко ситуирани жилищни сгради. Клиентът ни не искаше да смущава жителите в околните блокове. Входът на телевизионното студио имаше една единствена метална врата. Както сам се досещаш, ако врата не е специална, тя няма как да изолира високите нива на шум.  Самата сцена представлява голям правоъгълник, разделен на две части. Едната половина от пространството е разпределена за шоу, така че има музикален бенд и публика- места за сядане, както и друга подвижна и снимачна техника. Oт страната на домакина, известен телевизионен водещ, трябваше да бъде изолиран шумът от идващата публика. Имаше коридор, който "носи" всичкия шум от публиката. 

 

Въпрос: Какво искаше да постигне клиентът?

Отговор: Няколко неща. Звукоизолация на помещението с цел да не смущава съседите. Специфично акустично звучене за бенда и намаляване на шума  от публиката и втората половина от сцената към водещия. Нашите клиенти уточниха, че искат звукът от инструментите на бенда да се поглъща на 70  Hz. За целта зад музикантите беше изпълнен специфичен тяснолентов ниско честотен поглътител. Също така, пространствата, които покриваме трябваше да позволят движение между тях. Това ни накара да използваме нашата звукоизолационна завеса Soundproofing curtain DBB™ 

 

Въпрос: Имахте ли изисквания за дизайна и цвета?

Отговор: Да, изискванията бяха към функцията, качеството и дизайна на изпълнените подобрения. Те искаха финишите да са в черно с цел да бъде практически невидима за камерите. Размерите бяха 6m x 3.50m на три отделни релси, защото са направени от твърд материал, който не е лесно сгъваем, но трябва да позволява движение.

 

Въпрос: Имаше ли някакви технически предизвикателства по време на инсталирането?

Отговор: Нямаше възможност за използване на скеле, така че се наложи да използваме стълби, което направи закачването на инсталацията за стените предизвикателно. Срокът на изпълнение беше много кратък, тъй като сезонът за стартиране на шоуто започваше след броени дни.

 

Въпрос: Какъв беше резултатът след решението, което DECIBEL предостави?

Отговор: В този случай имахме работа със специалисти, които разбираха какви резултати искат да постигнат. Съответно, ние бързо успяхме да изпълним очакванията им. Завесите осигуриха изискваните мобилност на сцената, звукоизолация и звукопоглъщане.

DECIBEL LTD. - Децибел ООД /офис и шоурум/
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.