ПИШЕТЕ НИ

ПИШЕТЕ НИ

Ще се радваме да се свържем с Вас! Изпратете ни съобщение и един от нашите представители ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

(Моля, попълнете полетата отбелязани със *.)

Как предпочитате да се свържем с Вас?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Индустриални и търговски обекти
  6. »
  7. Звукоизолационна кабина DECIBEL

Звукоизолационна кабина DECIBEL

Звукоизолационна кабина DECIBEL
Звукоизолационна кабина DECIBEL
Звукоизолационна кабина DECIBEL
Звукоизолационна кабина DECIBEL
Звукоизолационна кабина DECIBEL
Звукоизолационна кабина DECIBEL
Звукоизолационна кабина DECIBEL
Звукоизолационна кабина DECIBEL
Звукоизолационна кабина DECIBEL

Гораинвест АД е компания, специализирана в областта на горската промишленост. Основана e през 1998 г. , днес фирмата е една от водещите в горско-промишления бранш в Североизточна България.

Проблемът, с който Гораинвест АД се сблъскваше от известно време, беше генерирането на шум от машина Абрихт. Шумът достигаше измерените пикови 130 dB, като на работните места са засечени между 120 dB и 100 dB в различните точки от помещението.

При високи нива на шум, концентрацията намалява, това предизвиква правенето на по-голямо количество брак в производството. Поради тази причина бяха предприети мерки за обезшумяване.

Изисквания

Източникът на шум - машината Абрихт, генерираше изключително високи нива на шум и водеше до субективни грешки, което беше изключително неуместно за работната среда. Гораинвест АД се обърна към DECIBEL за проектирането и изпълнението на шумоизолираща кабина, специално проектирана да отговаря на няколко специфични изисквания. Основната цел и задача пред Decibel беше да намали звуковото ниво от 130 dB до 85 dB, като кабината трябваше да отговаря на следните изисквания:

- С технологични отвори , през които трябва да се влиза и излиза дървен материал
- С възможност, работниците да наблюдават производствения процес отвътре
- С размери 4м х 5м х 3.60м

Опитът на инженерния отделна на DECIBEL и гъвкавост в създаването и проектирането на звукоизолиращи кабини беше факторът, който привлече Гораинвест АД.

Предизвикателства

Едно от предизвикателствата, пред които беше изправен екипът ни, беше нуждата, кабината да има технологични отвори, през които да влиза и излиза дървения материал. Тези отвори са разположени до самите работни места, което усложнява шумоизолирането.

Друго предизвикателство бяха наличието на множество всмукателни аспирации, които служат за извеждането на фини дървесни частици, към общия въздуховод.

Поредната трудност беше размерът на самата кабина, поради големите разстояния в работното помещение и липсата на място където да се подпре самата конструкция.

Шумоизолационна кабина

Още преди началото на работния процес, за да бъде изградена шумоизолационната кабина, екипът на DECIBEL взе подробни размери на място, както и направихме 3D компютърни модели на звукоизолационните кабини.  С цел да дадем максимално високо качество на обслужване на клиента, заснехме реалната ситуация на работната среда и на базата на тази ситуация моделирахме кабината.

Предложеното решение на DECIBEL за контрол на шума, генериран от машината Абрихт, с изискване да се запазят множество отвори беше кабина, със шумопонижаващи панели и вградени метални панели, за допълнително тегло, както са използвани и ПЗП панели.

За да се предотврати влизането на шум в кабината, беше проектиран шумозаглушител, дълъг около метър по форма на пресечена пирамида.

Кабината беше проектирана с две прозрачни, плъзгащи се врати, за да има възможност операторът на машината, да наблюдава продукцията.

За да се запази аспирацията, извеждаща фини прахови частици, бяха проектирани панели по начин, чрез който да се вгради аспирацията в кабината.

За да не прекъснем работата на машината, екипът на DECIBEL работеше извънредно, през Събота и Неделя, като металната конструкция беше изградена за две Съботи и Недели. Панелите, заедно с останалите части бяха изградени в рамките на три Съботи и Недели.

Резултат: реализиран под желаните 85 dB

Свързани продукти

DECIBEL LTD. - Децибел ООД /офис и шоурум/
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.