ПИШЕТЕ НИ

ПИШЕТЕ НИ

Ще се радваме да се свържем с Вас! Изпратете ни съобщение и един от нашите представители ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

(Моля, попълнете полетата отбелязани със *.)

Как предпочитате да се свържем с Вас?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Звукоизолационна кабина DECIBEL

Звукоизолационна кабина DECIBEL
Звукоизолационна кабина DECIBEL
Звукоизолационна кабина DECIBEL
Звукоизолационна кабина DECIBEL
Звукоизолационна кабина DECIBEL
Звукоизолационна кабина DECIBEL
Звукоизолационна кабина DECIBEL
Звукоизолационна кабина DECIBEL
Звукоизолационна кабина DECIBEL

Гораинвест АД е компания, специализирана в областта на горската промишленост. Основана e през 1998 г. , днес фирмата е една от водещите в горско-промишления бранш в Североизточна България.

Проблемът, с който Гораинвест АД се сблъскваше от известно време, беше генерирането на шум от машина Абрихт. Шумът достигаше измерените пикови 130 dB, като на работните места са засечени между 120 dB и 100 dB в различните точки от помещението.

При високи нива на шум, концентрацията намалява, това предизвиква правенето на по-голямо количество брак в производството. Поради тази причина бяха предприети мерки за обезшумяване.

Изисквания

Източникът на шум - машината Абрихт, генерираше изключително високи нива на шум и водеше до субективни грешки, което беше изключително неуместно за работната среда. Гораинвест АД се обърна към DECIBEL за проектирането и изпълнението на шумоизолираща кабина, специално проектирана да отговаря на няколко специфични изисквания. Основната цел и задача пред Decibel беше да намали звуковото ниво от 130 dB до 85 dB, като кабината трябваше да отговаря на следните изисквания:

- С технологични отвори , през които трябва да се влиза и излиза дървен материал
- С възможност, работниците да наблюдават производствения процес отвътре
- С размери 4м х 5м х 3.60м

Опитът на инженерния отделна на DECIBEL и гъвкавост в създаването и проектирането на звукоизолиращи кабини беше факторът, който привлече Гораинвест АД.

Предизвикателства

Едно от предизвикателствата, пред които беше изправен екипът ни, беше нуждата, кабината да има технологични отвори, през които да влиза и излиза дървения материал. Тези отвори са разположени до самите работни места, което усложнява шумоизолирането.

Друго предизвикателство бяха наличието на множество всмукателни аспирации, които служат за извеждането на фини дървесни частици, към общия въздуховод.

Поредната трудност беше размерът на самата кабина, поради големите разстояния в работното помещение и липсата на място където да се подпре самата конструкция.

Шумоизолационна кабина

Още преди началото на работния процес, за да бъде изградена шумоизолационната кабина, екипът на DECIBEL взе подробни размери на място, както и направихме 3D компютърни модели на звукоизолационните кабини.  С цел да дадем максимално високо качество на обслужване на клиента, заснехме реалната ситуация на работната среда и на базата на тази ситуация моделирахме кабината.

Предложеното решение на DECIBEL за контрол на шума, генериран от машината Абрихт, с изискване да се запазят множество отвори беше кабина, със шумопонижаващи панели и вградени метални панели, за допълнително тегло, както са използвани и ПЗП панели.

За да се предотврати влизането на шум в кабината, беше проектиран шумозаглушител, дълъг около метър по форма на пресечена пирамида.

Кабината беше проектирана с две прозрачни, плъзгащи се врати, за да има възможност операторът на машината, да наблюдава продукцията.

За да се запази аспирацията, извеждаща фини прахови частици, бяха проектирани панели по начин, чрез който да се вгради аспирацията в кабината.

За да не прекъснем работата на машината, екипът на DECIBEL работеше извънредно, през Събота и Неделя, като металната конструкция беше изградена за две Съботи и Недели. Панелите, заедно с останалите части бяха изградени в рамките на три Съботи и Недели.

Резултат: реализиран под желаните 85 dB

Свързани продукти

Шумоизолационна щора DECIBEL AL®

DECIBEL AL® е една от иновациите на DECIBEL за изолация на чилъри и въздуховодни системи. Шумо изолационните щори DECIBEL AL® е идеално решение за места, които изискват вентилационни жалузи със звукоизолация от 11 до 21 dB, ниско въздушно съпротивление и минимални дълбочини на монтаж. Това е външна щора за стена със шумозаглушител, комбинирани в един продукт. Звукоизолиращата щора DECIBEL AL е проектирана така, че да може да бъде интегрирана във всякакви архитектурни стилове и/ или комбинации от цветове. Шумоизолационният бокс със звукопоглъщащи щори модел DECIBEL AL® се използва, когато не могат да бъдат инсталирани обикновени шумозаглушители. DECIBEL AL® се изработва от поцинкована или прахово- боядисана метална рамка и модулни части, включващи звукоизолиращи и звукопоглъщащи лицеви панели. Крилата са изработени от поцинкована ламарина с финиш от перфорирана ламарина и пълнеж от звукопоглъщащ материал.   Шумо изолиращите щори DECIBEL AL® са разработени специално за използване в случай, при които през жалузи трябва да преминава голямо количество въздух и където мястото за монтаж е ограничено. Това включва корпуси, захранващи блокове и системи за охлаждане / отопление. Произвеждат се два стандартни размера звукоизолиращи щори DECIBEL AL® (300 и 600) , всеки със свои собствени свойства по отношение на звукоизолацията, дълбочината на монтаж и обема на въздуха. DECIBEL AL® може да бъде произведен и в нестандартни рамери. Стандартни размери на DECIBEL AL® 300 х 1000 х 1000 mm.;600 х 1000 х 1000 mm.;(възможност за производство на нестандартен размер) Материал: Поцинкована ламарина;Перфорирана ламарина;Звукопоглъщащ акустичен материал;Алуминий Финиши и цветове : по RAL Предимства: Минимална инсталационна дълбочина;Лесна инсталация;Устойчив на сняг и дъжд; Монтаж: Чрез директно закрепяне с винтове или посредством съпътстваща рамка;Спецификата на монтажа се определя от техническите особености на проекта. 42334234234

Шумоизолационна щора DECIBEL AL®

TECWOOL звукоизолационен панел

TECWOOL е нов, негорим, звукоизолационен и акустичен продукт, предвиден за употреба в жилищни и индустриални сгради. Благодарение на комбинацията от различни слоеве, панелът TECWOOL постига много по-високи стойности на звукоизолация, в сравнение с традиционните материали със същата дебелина. Виско-еластичният поливинил служи като звукоизолационна и звукопоглъщаща мембрана. Предната част на панела е покрита с черен стъклен воал, който се използва за запечатване на ватата и придава на материала по-високи акустични свойства.   Звукоизолационният панел TECWOOL е подходящ за: - Монтаж в предстенни обшивки с гипсокартон (като заместител на традиционнната минерална вата) над окачени тавани, в плаващи подови конструкции, за стени и тавани в музикални студиа и репетационни зали. - Звукоизолация на стени. Панелът трябва да се монтира между носещите плоскости на гипсокартонената конструкция, като се затегне с дюбели. - Монтаж в окачени растерни тавани. Панелът TECWOOL трябва да се подсили с допълнителни окачвачи, за да се избегне увисване на тавана. За повече информация относно продукта, моля свържете се с нас на sales@decibel.bg.42334234234

TECWOOL звукоизолационен панел

DECIBEL ENCLOSURE шумоизолираща кабина

За намаляване на шума от работещи машини като чилъри и генератори, DECIBEL създаде високоефективна кабина, чиято цел е да бъде инсталирана около машини и съпръжения, като по този начин да елиминира шума, идващ от тях. Шумоизолиращата кабина на DECIBEL е предназначена за предпазване на работниците от шум, генериран по време на работа. В индустриални условия шумът от оборудване често надхвърля границите за безопасност на слуха. Също така възпрепятства комуникацията между работниците. Кабината на DECIBEL е ефикасен начин за решаване на проблеми от подобно естество. Всички звукоизолационни кабини на DECIBEL, могат да бъдат персонализирани, сглобявани и разглобявани, според особеностите на оборудването и нуждите.   За да се постигне максимално намаляване на шума от отворите на шумозаглушителната кабина, DECIBEL разработи CHOFF-KA. Стоманеният механизъм в началото на шумозаглушителя спомага за премахване на отворената зона и следователно за предаване на шум, но в същото време все още предлага достъп до затворената машина. Основната причина за избора на стомана вместо конвенционалната гума е да се осигури по-добро намаляване на шума благодарение на по-голямата маса и много по-голямата износоустойчивост на материала. DECIBEL разработва и предлага освен опционални заглушители CHOFF-KA за инсталиране при входa и изходa на кабината, също така електрически и механични компоненти на системата, както и възможност за пълно персонализиране на заграждението според специфични изисквания от страна на клиента. При желание електрическите и механични компоненти могат да бъдат инсталирани в конструкцията на панела за постигане на естетическа визия.42334234234

DECIBEL ENCLOSURE шумоизолираща кабина
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.