ПИШЕТЕ НИ

ПИШЕТЕ НИ

Ще се радваме да се свържем с Вас! Изпратете ни съобщение и един от нашите представители ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

(Моля, попълнете полетата отбелязани със *.)

Как предпочитате да се свържем с Вас?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Звукоизолaция на ресторант "Щастливеца" в "Сан Стефано Плаза"

Звукоизолaция на ресторант "Щастливеца" в "Сан Стефано Плаза"
Звукоизолaция на ресторант "Щастливеца" в "Сан Стефано Плаза"
Звукоизолaция на ресторант "Щастливеца" в "Сан Стефано Плаза"
Звукоизолaция на ресторант "Щастливеца" в "Сан Стефано Плаза"
Звукоизолaция на ресторант "Щастливеца" в "Сан Стефано Плаза"

“Сан Стефано Плаза” е един от най-иновативните многофунционални комплекси, построени през последните 10 години в сърцето на град София. В сградата, разположена на тиха улица, в аристократиченквартал до Докторската градина, са заложени съвременни технологии в строителството. 

В комплекса има освен жилищни и търговски площи, също заведения, СПА с фитнес зала, арт галерия и площи предназначени за деца и почивка на открито. От една страна подобни комплекси са предпочитани поради удобството и близостта на всички ежедневни нужди на градския човек, но от друга предизвикват нуждата от екстремно обезшумяване и елиминиране на шумовете предизвикани от разнородните дейности в комплекса.

В края на 2016 г. ръководството на “Сан Стефано Плаза” се свърза с фирма DECIBEL и в началото на 2017 г. започва работа по шумоизолирането на ресторант “Щастливеца”, след заявка от Инвеститора. Желанието беше да се предотврати евентуален проблем с шума, идващ от луксозния ресторант “Щастливеца” към намиращите се над ресторанта жилищни площи. DECIBEL предприема като първа стъпка акустично обследване на сградата и конструкцията. Целта е да се измерят реалните възможности на построената конструкция да спира шума и да се проектира точната по вид шумоизолация, както и поставянето й на правилното място за достигане на пълна ефективност. 

След установеното състояние на конструкцията, следва едномесечен период на проектиране и тестване на различни варианти по ефективност, достигайки до най-задоволителните за инвеститора проектни нива. Вложените в проекта материалисе състоят главно от ново поколение пружинни окачвачи за тавана и звукоизолационни панели Mute System, разработка на инженерите на DECIBEL, за стените.

След проектирането ръководството на “Сан Стефано Плаза” решава да възложи на DECIBEL изпълнението на цялата шумоизолация в ресторанта. В процеса на монтажа възникват предизвикателства, предвид изградените инсталации в сградата и стремежа за отнемане на минимална дебелина от стените.

Последната и най-очаквана стъпка са финалните измервания. Цялостната работа на DECIBEL по обследването, проектирането и изпълнението на шумоизолация в ресторант “Щастливеца” в комплекс “Сан Стефано Плаза”, дава резултати с до 5.6 dB по-добри от проектираните.

Свързани продукти

C-MUTE SYSTEM™ среден клас шумоизолация за таван

C-MUTE SYSTEM™ е единствената по рода си система за звукопонижаване, която не изисква изграждане на конструкция (за окачен таван от гипскартон или таванни плоскости). Дебелината на системата е 3 сm,  което я прави изключително подходяща за малки помещения. Чрез монтажа на системата е възможно нивелиране на съществуващи кривини и изправяне на общата денивелация на тавани с до 5 mm. Едно от основните предимства на системата е размерът на звукоизолационните панели, които са така проектирани, че чрез геометрията си повишават звукоизолационните си качества, за сметка на теглото, а специалната система за закрепване осигурява меко свързване между елементите, което е основен фактор за постигането на ефект при звукопонижаването. Всички панели в звукопонижаващата система C-MUTE SYSTEM™ се отделят един от друг посредством специални меки ленти, с цел редукция на преминаването на звукови вибрации. Периметърът на помещението (там, където панелите опират в стените), също се третират с меки акустични ленти. За завършване на системата се използва достъпен и широко разпространен материал-гипскартон, който се монтира отново без конструкция, директно за C-MUTE системата и таванът може да бъде шпаклован, боядисван или третиран по  собствено предпочитание. Комплект C-MUTE SYSTEM™ включва: звукопонижаващи панели, крепежната система, отделителните елементи и аксесоари необходими за монтажа. В комплектите не е включен единствено финишният слой от гипскартон и рапидките за него, който можете да закупите отделно както от DECIBEL, така и от почти всички строителни магазини в страната.   Системата за звукоизолиране на тавани C-MUTE SYSTEM™ е разработена с цел да намали звукопреминаването в жилищни и офиси помещения, където основните източници на шум са хора, музикални уредби, телевизори и домашни любимци (въздушен шум). C-MUTE SYSTEM™ намалява също шума от ходене, тропане и скърцане (ударен шум), идващ от помещението над Вас. Препоръчва се за шумопонижаване в жилищни помещения ( дневни и спални) и също така за шумопонижаване в офиси и помещения, в които не е желателно да се отнема повече от 5 сm от височината (обикновено при нови  жилищни сгради с ниски тавани). За да поръчате и разгледате цените натиснете ТУК За повече информация относно продукта, моля свържете се с нас на sales@decibel.bg.42334234234

C-MUTE SYSTEM™ среден клас шумоизолация за таван

Звукоизолация MUTE SYSTEM™ 23

MUTE SYSTEM™ е продукт, разработен и усъвършенстван от екипа на DECIBEL. Основният принцип на действие на системата е използваната електро - механична аналогия маса + пружина + маса. Инженерният отдел на DECIBEL е разработил специални антивибрационни DClox™ крепежни елементи, служещи за монтиране на MUTE панелите към съществуващата стена. Иновативните крепежи DClox™ са произведени от специални еластомери, което ги прави ефективна виброизолационна връзка между съществуващия преграден елемент и шумоизолационния панел. Техният дизайн води до понижаване на скоростта на разпространение на звука и свежда до минимум площта на твърдата връзка стена - панел до под 1%. Резултатите, които се постигат с звукоизолационната система MUTE SYSTEM™ 23 са до 59 dB (индекс на звукоизолация). За увеличаване на звукоизолационните свойства на MUTE SYSTEM добавете: DCvisco™ – Звуко и виброизолационна мембрана, добавяща + 3 dB към индекса на звукоизолация на системата.DClant™ – Звуко и виброизолационен акрил, добавящ +3 dB към индекса на звукоизолация на системата. DCstrip™ – Звуко и виброизолационна обкантваща лента, добавяща +2 dB към индекса на звукоизолация на системата.  За да поръчате и разгледате цените на MUTE SYSTEM™ 23, натиснете ТУК. За повече информация относно продукта, моля свържете се с нас на sales@decibel.bg.  Индексът на звукоизолация зависи от: вид на сградата, дебелината на стената, начин на изпълнение на преградния елемент и други особености. Всеки случай е различен и заслужава детайлно и обстойно разглеждане. Препоръчваме да се свържете с нас за професионална препоръка за типа шумоизолация, най - подходяща за Вашия случай на имейл sales@decibel.bg или на тел. 0883 30 30 45.42334234234

Звукоизолация MUTE SYSTEM™ 23

Звукоизолация MUTE SYSTEM™ 33

MUTE SYSTEM™ е продукт, разработен и усъвършенстван от екипа на DECIBEL. Основният принцип на действие на системата е използваната електро - механична аналогия маса + пружина + маса. Инженерният отдел на DECIBEL е разработил специални антивибрационни DClox™ крепежни елементи, служещи за монтиране на MUTE панелите към съществуващата стена. Иновативните крепежи DClox™ са произведени от специални еластомери, което ги прави ефективна виброизолационна връзка между съществуващия преграден елемент и шумоизолационния панел. Техният дизайн води до понижаване на скоростта на разпространение на звука и свежда до минимум площта на твърдата връзка стена - панел до под 1%. Резултатите, които се постигат с звукоизолационната система MUTE SYSTEM™ 33 са до 62 dB (индекс на звукоизолация). За увеличаване на звукоизолационните свойства на MUTE SYSTEM добавете: DCvisco™ - Звуко и виброизолационна мембрана, добавяща + 3 dB към индекса на звукоизолация на системата. DClant™ - Звуко и виброизолационен акрил, добавящ +3 dB към индекса на звукоизолация на системата. DCstrip™ - Звуко и виброизолационна обкантваща лента, добавяща +2 dB към индекса на звукоизолация на системата. За да поръчате и разгледате цените на MUTE SYSTEM™ 33, натиснете ТУК За повече информация относно продукта, моля свържете се с нас на sales@decibel.bg. Индексът на звукоизолация зависи от: вид на сградата, дебелината на стената, начин на изпълнение на преградния елемент и други особености. Всеки случай е различен и заслужава детайлно и обстойно разглеждане. Препоръчваме да се свържете с нас за професионална препоръка за типа шумоизолация, най-подходяща за Вашия случай на имейл sales@decibel.bg или на тел. 0883 30 30 45.42334234234

Звукоизолация MUTE SYSTEM™ 33

Звукоизолация MUTE SYSTEM™ 63

MUTE SYSTEM™ е продукт, разработен и усъвършенстван от екипа на DECIBEL.  Основният принцип на действие на системата е използваната електро - механична аналогия маса + пружина + маса. Инженерният отдел на DECIBEL е разработил специални антивибрационни DClox™ крепежни елементи, служещи за монтиране на MUTE панелите към съществуващата стена.  Иновативните крепежи DClox™ са произведени от специални еластомери, което ги прави ефективна виброизолационна връзка между съществуващия преграден елемент и шумоизолационния панел. Техният дизайн води до понижаване на скоростта на разпространение на звука и свежда до минимум площта на твърдата връзка стена - панел до под 1%. Резултатите, които се постигат с звукоизолационната система MUTE SYSTEM™ 63 са до 65 dB (индекс на звукоизолация). За увеличаване на звукоизолационните свойства на MUTE SYSTEM добавете: DCvisco™ – Звуко и виброизолационна мембрана, добавяща + 3 dB към индекса на звукоизолация на системата.DClant™ – Звуко и виброизолационен акрил, добавящ +3 dB към индекса на звукоизолация на системата. DCstrip™ – Звуко и виброизолационна обкантваща лента, добавяща +2 dB към индекса на звукоизолация на системата.  За да поръчате и разгледате цените на MUTE SYSTEM™ 63, натиснете ТУК. За повече информация относно продукта, моля свържете се с нас на sales@decibel.bg.  Индексът на звукоизолация зависи от: вид на сградата, дебелината на стената, начин на изпълнение на преградния елемент и други особености. Всеки случай е различен и заслужава детайлно и обстойно разглеждане. Препоръчваме да се свържете с нас за професионална препоръка за типа шумоизолация, най - подходяща за Вашия случай на имейл sales@decibel.bg или на тел. 0883 30 30 45.42334234234

Звукоизолация MUTE SYSTEM™ 63
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.