ПИШЕТЕ НИ
ПИШЕТЕ НИ

Ще се радваме да се свържем с Вас! Изпратете ни съобщение и един от нашите представители ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

(Моля, попълнете полетата отбелязани със *.)

Как предпочитате да се свържем с Вас?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Ресторанти, барове и клубове
  6. »
  7. Звукоизолaция на ресторант Щастливеца в Сан Стефано Плаза

Звукоизолaция на ресторант Щастливеца в Сан Стефано Плаза

Звукоизолaция на ресторант Щастливеца в Сан Стефано Плаза
Звукоизолaция на ресторант Щастливеца в Сан Стефано Плаза
Звукоизолaция на ресторант Щастливеца в Сан Стефано Плаза
Звукоизолaция на ресторант Щастливеца в Сан Стефано Плаза
Звукоизолaция на ресторант Щастливеца в Сан Стефано Плаза

“Сан Стефано Плаза” е един от най-иновативните многофунционални комплекси, построени през последните 10 години в сърцето на град София. В сградата, разположена на тиха улица, в аристократиченквартал до Докторската градина, са заложени съвременни технологии в строителството. 

В комплекса има освен жилищни и търговски площи, също заведения, СПА с фитнес зала, арт галерия и площи предназначени за деца и почивка на открито. От една страна подобни комплекси са предпочитани поради удобството и близостта на всички ежедневни нужди на градския човек, но от друга предизвикват нуждата от екстремно обезшумяване и елиминиране на шумовете предизвикани от разнородните дейности в комплекса.

В края на 2016 г. ръководството на “Сан Стефано Плаза” се свърза с фирма DECIBEL и в началото на 2017 г. започва работа по шумоизолирането на ресторант “Щастливеца”, след заявка от Инвеститора. Желанието беше да се предотврати евентуален проблем с шума, идващ от луксозния ресторант “Щастливеца” към намиращите се над ресторанта жилищни площи. DECIBEL предприема като първа стъпка акустично обследване на сградата и конструкцията. Целта е да се измерят реалните възможности на построената конструкция да спира шума и да се проектира точната по вид шумоизолация, както и поставянето й на правилното място за достигане на пълна ефективност. 

След установеното състояние на конструкцията, следва едномесечен период на проектиране и тестване на различни варианти по ефективност, достигайки до най-задоволителните за инвеститора проектни нива. Вложените в проекта материалисе състоят главно от ново поколение пружинни окачвачи за тавана и звукоизолационни панели Mute System, разработка на инженерите на DECIBEL, за стените.

След проектирането ръководството на “Сан Стефано Плаза” решава да възложи на DECIBEL изпълнението на цялата шумоизолация в ресторанта. В процеса на монтажа възникват предизвикателства, предвид изградените инсталации в сградата и стремежа за отнемане на минимална дебелина от стените.

Последната и най-очаквана стъпка са финалните измервания. Цялостната работа на DECIBEL по обследването, проектирането и изпълнението на шумоизолация в ресторант “Щастливеца” в комплекс “Сан Стефано Плаза”, дава резултати с до 5.6 dB по-добри от проектираните.

Свързани продукти

DECIBEL LTD. - Децибел ООД /офис и шоурум/
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.