ПИШЕТЕ НИ
ПИШЕТЕ НИ

Ще се радваме да се свържем с Вас! Изпратете ни съобщение и един от нашите представители ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

(Моля, попълнете полетата отбелязани със *.)

Как предпочитате да се свържем с Вас?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Хотели
  6. »
  7. Звукоизолация в Marriott hotel,Tbilisi

Звукоизолация в Marriott hotel,Tbilisi

Звукоизолация в Marriott hotel,Tbilisi
Звукоизолация в Marriott hotel,Tbilisi
Звукоизолация в Marriott hotel,Tbilisi
Звукоизолация в Marriott hotel,Tbilisi
Звукоизолация в Marriott hotel,Tbilisi

Хотел Freedom, Tbilisi  е луксозен седем звезден хотел в Грузия. Той е част от хотелска верига Marriott, която включва над 500 хотела в 60 държави. Концепцията която създават архитектите е трите хотела разположени- първия от тях в сърцето на града, втория в полите на планината, а третия на върха й, да бъдат свързвани от кабинков лифт.

Замисъла на архитектите е туристите и посетителите на града, които са отседнали в някой от трите хотела е,  да могат да се насладят на несравнимото изживяване от панорамната гледка разкриваща се от закрития лифт. 

На последния етаж  на всеки един от хотелите се намират станции на лифта в непосредствена близост до президентските апартаменти. 

Проблемът който клиентът ни осъзна че ще има е че при пускането на лифта той чрез структурни вибрации ще наруши тишината и ще разтрепти конструкцията което ще доведе до силен шум в най-луксозните апартаменти на хотела. 

Поради тази причина архитектите на Marriott се обърнаха към DECIBEL за разрешаване на този проблем. По време на проекта си сътрудничихме с фирма Doppelmayr, която ще изгражда бъдещия лифт, за да получим от тях повече специфична информация и технически подробности за начина на изпълнение на съоръжението. В проекта са вложени едни от най-ефективните шумоизолационни системи на DECIBEL, а именно  Block system и MUTE SYSTEM™ , специално съобразени със стандартите и спецификата на проблема. Това е първия в историята на DECIBEL случай по който работим успоредно в три хотела свързанищи ги лифт. За нас това беше голямо предизвикателство както и безпрецедентен стимул поради това че този проект е без аналог по света.

 

Последната задача която изпълнихме за верига Marriott също беше свързана с кабинковия лифт. 

Началната станция на лифта  се намира до хотел Freedom Square, а в близост има жилищни сгради. Екипът от архитекти на Marriott осъзнава `е пускането на лифта и шумът от преминаващите кабини ще смущава живеещите наоколо. Мениджмънта на верига Marriott се довери на DECIBEL и за разрешаване на този проблем. Заданието което получихме от тях беше да обезшумим кабинковия лифт така че в бъдеще да не нарушава комфорта на хората живеещи в близост. DECIBEL създаде проект за акустично третиране, което беше одобрено. Изработихме обезшумяването на станцията и с нетърпение очакваме лифта да бъде пуснат за да се насладим на свършената работа!

 

 

Свързани продукти

DECIBEL LTD. - Децибел ООД /офис и шоурум/
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.