23 Май 2015

Stop That Noise! - перформънс и дебат организиран от DECIBEL

През м. Май 2015г. DECIBEL представи свой пърформанс на тема ШУМ в градска среда със заглавие STOP THAT NOISE.

Актьорът Николай Илчев, беше водещ и главен герой в трите скеча от пърформанса. Сценарият беше изведен на база нашите истински случаи с клиенти, потърпевши от несъобразените и грешно конструирани жилищни сгради.

Ники се превъплъти в три типа от нашите клиенти, които разказват за неприятностите и последиците от шума в своите жилища. Авторът на сценария са психолозите от студио Атитюд, които проучват и анализират, какви са проблемите  и последиците от шума върху психиката на обитателите на многофамилни сгради.

След края на пърформанса, поканените архитекти, главни инженери на столични общини, представители на строителни фирми и обитатели-клиенти на проблемни жилища се изправиха един срещу друг, в дебат, с цел да се изясни как е възможно разрешаване на проблема в бъдеще. Бяха обсъдени законовите рамки, бюджетните възможности и начините да се избегнат грубите грешки на етап проектиране на жилищните сгради.

Можете да гледате запис от забавния пърформанс тук:

https://www.youtube.com/watch?v=HT1VHHrgmMA

Ако, се интересувате, имате подобен проблем или харесвате нашата инициатива, да говорим и обучаваме на тема вредата от шума, не се колебайте да споделите това видео или да ни последвате в социалните мрежи.

Надяваме се, че заедно ще постигнем информираност на тема шум, с цел подобряване на средата за живот.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.