24 Януари 2018

Система Sound Masking за отворен тип офиси?

Отворен тип офиси и нуждата от звуковото маскиране в тях

Архитектурата и дизайнът на работните офиси се e изменил драстично през последното десетилетие. Всяка втора фирма извършва своята дейност в отворен тип офиси, с цел подобряване на комуникацията в компаниите. Многократни изследвания обаче потвърждават, че този тип офиси се асоциират с повишено ниво на стрес сред служителите, породено от постоянния шум.

В исторически план системите за звуково маскиране са възникнали паралелно със създаването на модела за отворения офис.

Маскирането като чист термин означава прикриване или покриване на даден обект. Този обект не се променя, а просто се скрива.

Sound Masking е съвременна система от говорители за звуково маскиране, създаваща ненатрапчив фонов звук в офис, с цел повишаване на ефективността и продуктивността на служителите в тях.

В звукомаскиращата система Sound Masking се използва метода на честотното маскиране, като системата добавя ненатрапчив маскиращ шум (по-силен от фоновия), който е с близка честота до разговорната реч и я маскира. По този начин служителите не се разсейват, тъй като шум, който не носи информация не разсейва (течаща вода, вятър и други). 

Контролни функции на Sound Masking 

Системата Sound Masking гарантира акустичен комфорт в офисите, благодарение на специално проектираната за целта функция за адаптивно регулиране на нивото на звук в реално време. Офис пространствата се характеризират с променяща се бизнес динамика, зависеща от графиците и дейностите на служителите. Съответно и шумът има динамичен характер и именно затова предлаганите от нас системи за звуково маскиране са с адаптивна функция на маскиращото ниво.

Адаптивната функция на системата за звуково маскиране има възможност да се усилва при активни работни часове и намалява, когато в помещението има по-малко служители и съответно по-малко генериран шум.

Към системата Sound Masking са включени специални сензори за звукови нива, които се монтират в таваните на офисите, които следят за нивото на шума. 

Как системите за звуково маскиране помагат на бизнеса? 

Системата Sound Masking позволява на развиващите се компании да използват своите офиси по най-продуктивния и пълноценен начин.

Изграждането на отделни кабинки за разговори или преграждането на всяко работно място вече не е необходимо, благодарение на технологията за звуковото маскиране. Маскиращият звук, генериран от говорителите на системата се адаптира през цялото време спрямо силата на фоновия шум.

Sound Masking служи за подобряване на работната обстановка в офисите. Резултатите, постигнати от системата са повишена продуктивност на служителите в компаниите, по-голяма дискретност по време на телефонните разговори и по-добра концентрация, водеща до повишаване на качеството на работа.

За повече информация относно Sound Masking можете да пишете на sales@decibel.bg или на тел. + 359 2 427 11 96.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.