3 Юли 2019

Нов Закон за Защита от Шум в Околна Среда

След приемането на промените в Закона За Защита От Шума В Околната Среда в края на месец Юни, те бяха вече  и официално публикувани в държавен вестник на 02.07 

За нарушение на разпоредбите се предвижда физическите лица да се наказват с глоба от 500 до 1000 лв., а на юридическите лица и на едноличните търговци да се налага имуществена санкция в размер от 3000 до 6 000 лв.

Един от поводите да се разгледа отново закона и да се приемат промените бяха актуалните докладите на Световната здравна организация и завишените изисквания на ЕК за допустими нива на шума, с оглед на тежките поражения, които той нанася на здравето на хората.

Излагането на шум може да породи множество рискове за здравето, като въздейства негативно на нервната система, сърдечно-съдовата система, допринася за оплаквания като главоболие, невротизъм, шум в ушите, световъртеж, безпокойство, нарушения на съня и т.н. 

Повече за самия закон можете да прочетете тук

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването и анализиране на трафика. Повече за "бисквитките" можете да разберете ТУК.